Atelier Kunstig Art
Kunst en Cultuur

Atelier Kunstig Art

Werkt verslavend!
Atelier Kunstig Art

Wie is Sylvia te Braake van Atelier Kunstig Art?

Sinds 1976 woon ik in Nederland. Ik ben opgegroeid met de Engelse taal en mijn Nederlands is misschien niet altijd perfect! Als kind was ik best creatief en gebruikte, achteraf gezien, vaak mijn intuïtie. Ik deed veel dingen op mijn eigen manier.

 Vanaf 1987 ben ik gaan schilderen. Vele cursussen gedaan om het schilderen goed onder de knie te krijgen. In 2004 ben ik begonnen met mijn eigen atelier, Atelier Kunstig Art, in IJsselstein. Dat was best een enorm grote stap omdat ik veel technieken mezelf hebt aangeleerd. Intuïtief kon ik veel meer doen dan ik door had. 

Lesgeven vind ik verrukkelijk. Kennis overdragen is heel mooi en vooral brainstormen met de cursisten geeft mij en hen veel energie. Tevens geef ik ook één-op-één sessies aan mensen die vast lopen in hun leven. Ik maak gebruik van het tekentaal (een 1,5 jaar opleiding) en ik ben NLP Master. Tekentaal is een prachtig methode waarin je kunt uiten, door te tekenen wat er gaande is/was, waar je soms geen woorden voor hebt.Dit kan ook gebeuren tijdens het schilderen. Je intuïtie weet precies waar je aan kan werken. 

Ik ben ook moeder en heb best het een en ander meegemaakt. Ook langer periodes van slechte gezondheid. Gelukkig gaat het nu weer de goede kant op. Al deze ervaringen hebben mij gevormd en helpt mij om goede sessies met mensen te geven omdat ik veel ellende van anderen kan begrijpen. Dit is wie ik ben. Mensen helpen hun creativiteit te ontwikkelen.

Passie en missie

Intuïtief schilderen, lesgeven en mensen helpen om weer in hun kracht te komen, zijn mijn passies en mijn missie. Ik heb mijn eigen methode van intuïtief schilderen ontwikkeld om mensen te helpen leren schilderen en om ze te begeleiden in hun eigen bewustzijnsontwikkeling door gebruik te maken van intuïtief schilderen. Zonder het zelfs maar te beseffen gebeuren er wonderlijke processen tijdens het schilderen. Het is zelfs niet nodig dat je het ziet. Je zal het vanzelf merken dat je anders in het leven gaat staan. Dit is de reden waarom ik zoveel mensen wil inspireren met het "intuïtief schilder passie".

Uitdaging

Ik vind het heerlijk om te brainstormen met cursisten over wat er gaande is op hun doek en hoe ze verder kunnen gaan. Het is voor mij, zelfs na zoveel jaren lesgeven, genieten hoe bijzonder zo'n proces kan zijn en hoe veel goeds het iedereen brengt.

Sowieso is elk schilderij een nieuwe uitdaging waardoor schilderen altijd boeiend blijft.

Vrijheid = blijheid

Er mag ook van een plaatje nageschilderd worden om je ogen / hersenen / handen te trainen met wat je “ziet”. Daarnaast zijn er verschillende materialen aanwezig om op je doek te plakken. Mixed media is ook een optie. Werken met olie- en pastelkrijt. Kom op ontdekkingsreis! We hebben zoveel materiaal.

Intuïtief schilderen is meer dan alleen schilderen!

Je leert je zelf kennen door intuïtief te schilderen. Ook met tekenen en andere technieken kom je steeds meer in contact met je hart en intuïtie. Hoe beter deze ontwikkelt zijn hoe fijner het is in je leven. Je hart volgen klopt altijd.

Tijdens het schilderen kun je niet piekeren tegelijkertijd, dus dat geeft veel ontspanning.

Intuïtief schilderen is eigenlijk een combinatie van een aantal cursussen ineen en dat voor de prijs van één!

Atelier Kunstig Art is voor jouw welzijn!

Juist door een combinatie van verschillende methoden en invalshoeken te gebruiken is het zo bijzonder hoe alles samenkomt. Uiteindelijk is dat de rode draad van al deze workshops en cursussen - je mindset en je intuïtie - en hoe je dit allemaal inzet voor je eigen welzijn. Uiteraard staan plezier en de broodnodige ontspanning op de eerste plaats en voor velen er even tussenuit en onder de mensen zijn is net zo belangrijk. Je schilderij komt vanzelf goed!


Wat biedt Atelier Kunstig Art jou?

"Wekelijkse date met je ezel!"

Wekelijks de mogelijkheid om intuïtief te komen schilderen door het gebruik van een 4 of 9 strippenkaart, die respectievelijk 8 of 18 weken geldig is, buiten de schoolvakanties om.

Je gaat iedere keer weer verder met je schilderij waardoor een boeiend proces op gang komt. Soms gebeurt er veel en ontstaat  een ware transformatie op het doek, vaak ook bij de persoon zelf. Pas als deze schilderij af is, begin je met het volgende project.

Onderschat de kracht van een penseel met verf niet! 

Je mag uiteraard altijd van een plaatje schilderen als dat jouw voorkeur heeft. Alles mag.

Tekenles

Vanaf 18 september wordt bijna elke maandagavond tekenles gegeven. Dit is realistisch leren tekenen. Wij doen dat aan de hand van diverse oefeingen om je hersenen te trainen om werkelijk waar te nemen wat je ziet.

Dit zijn klassikale lessen. Kijk op de website om te zien hoe andere deelnemers het gedaan hebben. Zij kunnen nu al zelfportretten maken.

Middag of eendaagse workshops

Op zaterdag worden er regelmatig losse schilderdagen  gegeven. Je kunt dan een hele dag komen of  alleen een middag. De eendaagse zijn gesplitst in twee stromingen: mixed media en "Vrouwen in hun kracht!" Mixed media is vooral spelen met verschillende soorten papier en plaatjes. "Vrouwen in hun kracht!" zijn workshops met een persoonlijke ontwikkeling in verwerkt. Schilderen en dan nog een level diep gaan. 
De workshops zijn altijd inclusief materiaal en een lunch buffet.

Teambuilding / communicatietraining

Ook het bedrijfsleven kan terecht bij Atelier Kunstig Art. Van een wat eenvoudige teambuilding tot een diepgaande communicatietraining met behulp van intuïtief schilderen De ervaring bij bedrijven is dat er vaak verbazing is over het feit dat hun ‘communicatieprobleem’ zich letterlijk op het doek laat zien.

Een doek kan gelukkig niet liegen. Het staat je dan ook echt aan te kijken. Zo haal je een hoog rendement uit je training en heb je een bijzonder schilderij voor je bedrijf.
Je hebt alleen een beetje lef nodig!

Atelier Kunstig Art is meer dan alleen schilderen!

Eén-op-één sessies

Door gebruik te maken van het tekentaal is het mogelijk om de blokkades te ontrafelen die jou saboteren. Je hebt geen tekenervaring nodig. Iedereen kan deze opdrachten doen. Eerst moet er ontdekt worden wat en waar de oorzaak van een probleem is om daarna jou in je kracht weer te krijgen. Laat je onderbewustzijn jou helpen. Dit is zo'n prachtig manier om situaties helder te krijgen waardoor je kunt helen door de nieuwe verkregen inzichten in je eigen doen en laten.

Kortom, genoeg redenen om bij Atelier Kunstig Art te komen. Jouw welzijn is onze missie om jou in je kracht te krijgen en houden.

Kunstuitleen

Eindelijk hebben wij ons kunstuitleen voor elkaar. Samen met de deelnemers aan de wekelijkse workshops zijn wij gestart met de kunstuitleen. 

Wil je meer informatie, bel Sylvia 06-291 35 690 voor meer informatie.

Intuïtief schilderen en tekenen zijn geen luxe.
Zij vormen de broodnodige onderhoud voor jouw welzijn!

Dit zijn onze contactgegevens

Openingstijden:
Dinsdag: 13:15 - 16:00
Woensdag: 19:30 - 22:00
Donderdag: 13:15 - 16.00

Altijd wat te doen in IJsselstein

kasteeltoren-krokus-casparina-van-t-pad-1.jpg
Lente in IJsselstein
Ook de lente in je bol? Bekijk het overzicht met actieve en smaakvolle uitjes voor het voorjaar.
Lees meer
nl-ijsshkij-03954kajuit.jpg
Tentoonstelling: De Kajuit en de (kunstzinnige) tijdsgeest van de jaren '80

Lees meer
lr-web-23b1703.jpg
Ontmoet koninklijk IJsselstein
Ontmoet feestend IJsselstein op Koningsdag. Bekijk 8 x tips om te feesten als een echte royal!
Lees meer
header-nb-lente.jpg
Erop uit met kids
Kom je spelen, speuren, shoppen, sporten en smullen in IJsselstein?
Lees meer
vlag-oude-nicolaaskerk-bernard-brosi--1.jpg
Koningsdag
Koningsdag in IJsselstein een groots koninklijk feest vóór IJsselsteiners en dóór IJsselsteiners.
Lees meer
beklimming-basiliek-ria-hooijen-bos-.jpg
Kinderrondleiding met gids
Wandel mee door de geschiedenis van IJsselstein en beleef spannende verhalen.
Lees meer
dodenherdenking3.jpg
Dodenherdenking
IJsselstein herdenkt slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, oorlogssituaties en vredesmissies.
Lees meer
windotter-low-res-1.jpg
Nationale Molendag
Maak kennis met De Windotter en restanten van vroegere molens in IJsselstein en omgeving.
Lees meer
IJsselsteinloop kids foto bernard brosi
IJsselsteinloop
De PodoXpert IJsselsteinloop vindt dit jaar voor de 41e keer plaats.
Lees meer
paardenlaan1-2.jpg
Wijkwandeling Nieuwpoort
Wandel mee met een gids en hoor de verhalen van deze oudste naoorlogse wijk van IJsselstein.
Lees meer
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein