Liselot Veenendaal, Ge-saw-ten gestalte, acryl op canvas, 2017
Ontmoeten
Bekijken

Beeld | Taal bij MIJ

16 mei t/m 26 mei
Beeld | Taal, Aanstormend talent van Galerie Pouloeuff

Van 9 maart tot en met 26 mei 2019 is in Museum IJsselstein (MIJ) de tentoonstelling 'Beeld Taal. Aanstormend talent van Galerie Pouloeuff' te zien. De expositie biedt een selectie van werken van jonge kunstenaars van Galerie Pouloeuff uit Naarden. MIJ gaat hiermee voor de vierde maal een samenwerking aan met deze galerie. De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 9 maart om 15.00 uur.

Voor deze expositie is een zevental jonge kunstenaars geselecteerd. Op een speelse manier zoeken zij naar de vorm van hun werk. Vaak speelt taal hierbij een rol. Een titel die een absurde werkelijkheid suggereert, een gebied dat zich afspeelt buiten de randen van het schilderij, of een begrip dat juist een steeds terugkerende begrenzing geeft. Het beeld en de taal vullen elkaar aan en vertellen een verhaal.

MIJ vindt het belangrijk om een diversiteit aan kunstdisciplines te laten zien, van lokaal tot internationaal bekend, van gevestigde namen tot aanstormend talent. Om die reden werkt MIJ voor deze tentoonstelling samen met Galerie Pouloeuff uit Naarden. Galerie Pouloeuff is een platform en broedplaats voor jong artistiek talent dat hun bijzondere aanleg laat zien op een professioneel podium. Galerie Pouloeuff is een initiatief van de Keep an Eye Foundation.

Deelnemende kunstenaars  
Kevin Bauer, Chan Chiao Chun, Sam Hersbach, Nienke Hoed, Annelotte Lammertse, Thomas Sadee, Liselot Veenendaal

Foto: Liselot Veenendaal, Ge-saw-ten gestalte, acryl op canvas, 2017

Blij je te ontmoeten in IJsselstein!