Linda Nieuwstad, Voorjaarsbloemen Okkenbroek | Foto: Linda Nieuwstad
Bekijken

Bloemenpracht bij MIJ

15 augustus t/m 16 september
Bloemenpracht bij MIJ

Van 16 juni tot en met 16 september presenteert Museum IJsselstein (MIJ) de tentoonstelling 'Bloemenpracht bij MIJ. De keuze van Bob Negryn en Mary Waters. Deel II'. Deze expositie is een vervolg op de voorjaarstentoonstelling 'Tulpenmanie bij MIJ'. MIJ gaat hiermee wederom een samenwerking aan met kunstenaars Bob Negryn en Mary Waters als gastcuratoren. Naast een presentatie van hun eigen werk, selecteerden Waters en Negryn andere kunstenaars die zich bezighouden met een verwant thema. Er is werk te zien in het museum, maar ook de Kasteeltoren, de Stadhuiszolder en de Waag zijn te bezoeken.  

Bloemen zijn al eeuwen een belangrijke inspiratiebron voor kunstenaars. Van de verluchte initialen in Middeleeuwse boeken tot de zonnebloemen van Vincent van Gogh. Bloemen hebben gediend als versiering, maar kennen ook symbolische betekenissen. Ze staan voor het leven in volle bloei, maar verwijzen ook naar vergankelijkheid. ‘Bloemenpracht bij MIJ’ is een ode aan de zeggingskracht van bloemen. 

De nadruk in de tentoonstelling ligt op het werk van hedendaagse kunstenaars, maar daarnaast is er aandacht voor de fascinatie voor de bloem in de beeldende kunst en vormgeving door de eeuwen heen.  

Deelnemende kunstenaars:  

Leendert Blok, Eelco Brand, Aldo van den Broek, Piet Hein Eek, Guido Geelen, Anton L. Koster, Broersen & Lukács, Marc Mulders, Regula Maria Müller, Bob Negryn, Linda Nieuwstad, Louise te Poele, Maria Roosen, Johanna Schweizer, Luzia Simons, Margriet Smulders, Reinoud van Vught, WANDSCHAPPEN en Mary Waters.

Foto's:

Linda Nieuwstad, Voorjaarsbloemen, Okkenbroek
Linda Nieuwstad. Flores Arte Compositie 2, 2011
Louise te Poele, Inside Out, 2017

   

Dit zijn onze contactgegevens

Blij je te ontmoeten in IJsselstein!