Theo ter Horst
Ontmoeten

De Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst

14 december
De Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst

Een poëtische culturele winteravond in sprookjesachtige kerstsfeer op meer dan 85 locaties in de binnenstad van IJsselstein. Dit jaar vindt deze hartverwarmende kerstavond voor jong en oud voor de 10e keer plaats. Het thema van dit jaar is Laterna Magica.

De Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst is inmiddels een traditie in IJsselstein. Op bijzondere locaties, waarvan normaal de deuren gesloten blijven, word je verrast op intieme concerten, wonderlijke vertellingen en betoverende dans in sfeervolle taferelen.

Openingsceremonie 10 jaar Sprokkelhorst

De openingsceremonie zal dit jaar plaatsvinden in het Kasteelpark bij de Toren van het kasteel van IJsselstein. Op deze erfgoedlocatie ligt de oorsprong van de stad en in de opening wordt op een multidisciplinaire manier uiting gegeven aan de ontstaansgeschiedenis van de stad die de oorsprong is van de identiteit van de huidige bewoners. De openingsceremonie bestaat uit een sprookjesachtige parade met thema’s van tien jaar Sprokkelhorst en vervolgens de opening bij de Kasteeltoren, begeleid door professionele muzikanten, amateur dansers en – zangers. Wil je dit jaar verzekerd zijn van een goede plaats bij de openingsceremonie bij de kasteeltoren, wordt dan Vriend van de Sprokkelroute.

La Grande Parade 
Sprookjesachtige parade tussen 18.30 en 19.00 uur met dansers, zangers, muzikanten, steltlopers, acteurs en Laterna Magica's.(Let op: afwijkende tijd)

Openingsvoorstelling Laterna Magica
In een grootse, zinnenprikkelende opening laten IJsselsteinse artiesten van 19.00 tot 19.30 uur bij de Kasteeltoren de magische betekenis van de kunsten ervaren. (Let op: afwijkende tijd)

Programma 
De Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst wordt mogelijk gemaakt door meer dan 900 artiesten en ruim 250 gastheren, gastvrouwen en suppoosten. De voorstellingen op meer dan 85 verschillende locaties in de binnenstad duren maximaal 10 minuten en zijn toegankelijk voor iedereen. De voorstellingen starten om 19.30 uur en eindigen om 22.30 uur, tenzij anders weergegeven. De entree is gratis, behalve de Pieklocaties voor topvoorstellingen die kosten één euro (zie programma). Ben je nieuwsgierig naar de artiesten? Het volledige programma voor de avond vind je hier.

Sprokkelmenu
Ook dit jaar kun je voorafgaand aan de Sprokkelroute tussen 17.00 en 19.00 uur genieten van een speciaal Sprokkelmenu bij restaurants. De deelnemende restaurant zijn:
Brasserie Joris, Brasserie 1560, Brasserie De Kloostertuin, Picollo Italia, MARCUS, Restaurant Rood, Lunchroom Zo Lekker, Restaurant Stafili, Eetcafé Edelweiss, Tapasbar La Cosina, Burgers & Pancakes. 

Blij je te ontmoeten in IJsselstein!