kloosterplantsoen-herfst-ronald-molegraaf--1.jpg
Recreëren

Erop uit in de herfstvakantie

05 oktober t/m 22 oktober
Erop uit in de herfstvakantie

De herfst is begonnen en de eerste schoolweken zitten er weer op. Het is tijd voor ontspanning met herfstige uitjes in en rondom IJsselstein. Ga erop uit met de kids voor leuke, creatieve, sportieve en verrassende uitstapjes. Kom speuren en spelen, ga naar een voorstelling of een film, of haal een frisse neus tijdens een herfstwandeling. 

Naar de speeltuin 

Herfstbladeren en kabouters
In Speeltuin Kloosterplantsoen kun je naar hartenlust spelen, klimmen en klauteren, maar in de herfstvakantie kun je er nog meer doen. 

Wil je net als een kabouter nieuwe dingen ontdekken? Loop je graag een kabouter pad? Lijken kabouterspelletjes je leuk om te doen? Wil je er een beetje als een kabouter uitzien?

Rondje Speuren
Wil je spelen, maar vind je het ook leuk om dit te combineren met een wandeling en een speurtocht? Ga dan een Rondje Speuren door IJsselstein.
 

Naar het museum 

Museum IJsselstein ontvangt je graag en er is zeker veel te doen voor kinderen. Zin om te kleuren? Kies dan een van deze kleurplaten en voel je net een kunstenaar. Of maak met eigen teken- of schilderspullen of je camera een eigen kunstwerk voor het Kindermuseum

Naar de bieb

In de bibliotheek zijn er boeken genoeg om de herfstvakantie door te komen. Een kleurrijk stripboek voor de ontspanning, een spannend boek vol verhalen om lekker bij te fantaseren of blijf met beide benen op de grond en pak een kookboek met kinderrecepten en zet samen een kidsproof maaltijd op tafel. 

Naar het theater of de bios 

Is het een dagje wat minder lekker weer? Dan kun je je ook binnen wel vermaken. In de herfstvakantie kun je o.a. naar de voorstelling 'Hé, wie zit er op de wc?' van het Poppentheater en 'Rapunzel de Musical' in het Fulcotheater. Bekijk het actuele programma van Theater Pantalone of het Fulcotheater. In de bios draait 'Paw Patrol: The Mighty Movie' en 'Trolls 3: In harmonie'.   

Monkey Town of zwemmen
Er zijn nog meer knusse en warme binnenuitjes te bedenken, zo kun je nog naar Monkey Town om je uit te leven in de klimtoestellen en glijbanen of ga een potje lasergamen. Het zwembad De Hooghe Waerd is natuurlijk geopend voor recreatief zwemmen.

Naar buiten 

Af en toe moeten die kids hun energie natuurlijk even kwijt, dat hoort erbij! Neem ze mee naar buiten, ga op zoek naar kastanjes of herfstbladeren, struin door het IJsselsteinse bos of waag een potje Crazy Golf bij het Pannenkoekenhuis De Roozeboom. Houd je wel van een balletje trappen? Neem je voetbalvrienden dan mee naar het Cruyff Court bij de Televisiebaan of de voetbalkooi in Zenderpark. Ook heeft de buurtsportcoach een actief en leuk vakantieprogramma waar iedereen aan mee kan doen.   

Kindervertelvaart
Op woensdag 18 oktober kun je mee met de vertelvaart van Stichting Yselvaert. Dit is een speciale kindervaart met een verteller aan boord die kinderen vanaf 6 jaar van alles vertelt over IJsselstein en haar geschiedenis. Je ziet de stad eens vanaf een hele andere kant, namelijk vanuit de stadsgracht.
 

Kinderrondleiding met gids
Tijdens een rondleiding kun je de stad nog beter leren kennen. Je wandelt met een gids langs de monumenten in onze stad zoals De Plaats, De Waag, de Kasteeltoren en de korenmolen De Windotter. Wist je bijvoorbeeld dat er op De Plaats brieven aan de toekomst begraven liggen? En dat het spookt in de Kloostertuin? Aan het eind van de wandeling neem je nog een kijkje bij de monnik in de Kloosterspeeltuin. Een leuk uitje voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene. De data zijn nog niet bekend voor komende herfstvakantie.
 

Erop uit in de regio

In de nieuwste recreatiekrant van Regio Utrecht vind je de leukste herfstuitjes in de omgeving.

 

Foto's: Ronald Molegraaf, Arzu Sezen.

Altijd wat te doen in IJsselstein

Binnenstad IJsselstein
Koopzondag
Elke laatste zondag van de maand gezellig winkelen in de historische binnenstad.
Lees meer
tafelvoetbal-lr.jpg
Spellensatie IJsselstein
De koopzondag op 24 september staat in het teken van spellen spelen. Wie daag jij uit?
Lees meer
cultitijd-header-website-1200x380-pix-v2-01.jpg
CultiTijd in IJsselstein
Kom je ook dansen, zingen, muziek maken, kunst proeven en theater beleven?
Lees meer
whatsapp-image-20239-12-at-21.28.47-1.jpeg
Bezichtiging Rode Beuk
Bezoek de genomineerde Boom van het Jaar en hoor het verhaal achter de Rode Beuk en de omgeving.
Lees meer
campagnebeeld-do-for-love.jpg
Tentoonstelling: Do for Love
Een tentoonstelling over liefde, strijd, bescherming en opoffering
Lees meer
kunstgarage1-lr.jpg
De Kunstgarage
Open ateliers Marieke Gaymans en Maud Breur, gastexposities en activiteiten.
Lees meer
open-kunst-zondag-avl-low-res.jpg
Open Kunstzondag binnenstad IJsselstein
Kunstenaars openen hun ateliers: van schilderijen, grafiek tot glaskunst en zelfreflecties.
Lees meer
kloosterplantsoen-herfst-ronald-molegraaf--1.jpg
Erop uit in de herfstvakantie
De hele vakantie heb je genoeg tijd om leuke dingen te doen in IJsselstein.
Lees meer
waagmeester-avl--1.jpg
Kinderrondleiding met gids
Wandel je mee door de geschiedenis van IJsselstein?
Lees meer
verlichte-stadswandeling-kids-.jpg
Verlichte stadswandeling voor kids
Een ontdekkingstocht voor kinderen langs de verlichte monumenten in de binnenstad.
Lees meer
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein