kloosterplantsoen-herfst-ronald-molegraaf--1.jpg
Recreëren

Erop uit in de herfst(vakantie)

21 oktober t/m 30 oktober
Erop uit in de herfst(vakantie)

De herfst is begonnen en de eerste schoolweken zitten er weer op. Het is tijd voor ontspanning met herfstige uitjes in en rondom IJsselstein. Ga erop uit met de kids voor leuke, creatieve, sportieve en verrassende uitstapjes. Kom speuren en spelen, ga naar een voorstelling of een film, of haal een frisse neus tijdens een herfstwandeling. 

Naar de speeltuin 

In Speeltuin Kloosterplantsoen kun je naar hartenlust spelen, klimmen en klauteren, maar in de herfstvakantie kun je er nog meer doen. Op woensdag 12 en 26 oktober kun je knutselen met herfstbladeren. Wil je spelen, maar vind je het ook leuk om dit te combineren met een wandeling en een speurtocht? Ga dan een Rondje Speuren door IJsselstein. 

Naar de bieb

De Kinderboekenweek is net voorbij als de vakantie begint, maar een boek lezen kun je ook in de overige weken van het jaar. In de bibliotheek zijn boeken genoeg, voor elk wat wils. Een lekker stripboekje voor de ontspanning, een spannend boek vol verhalen om lekker bij te fantaseren of blijf met beide benen op de grond en pak een kookboek met kinderrecepten en zet samen een kidsproof maaltijd op tafel.  

Naar het museum 

Museum IJsselstein ontvangt je graag en er is zeker veel te doen voor kinderen. Zin om te kleuren? Kies dan een van deze kleurplaten en voel je net een kunstenaar. Of maak met eigen teken- of schilderspullen of je camera een eigen kunstwerk voor het Kindermuseum. Of ga dansen met de natuur en probeer deze bewegingsspelletjes van danseres en choreograaf Leah Jacob eens uit.

Naar het theater of de bios 

Is het een dagje wat minder lekker weer? Dan kun je je ook binnen wel vermaken. In de herfstvakantie kun je o.a. naar de Musical 'Schippers van de kameleon' en de familievoorstelling 'Juffrouw van dale vertelt verhalen'. Bekijk het actuele programma van Theater Pantalone of het Fulcotheater.  

Er zijn nog meer knusse en warme binnenuitjes te bedenken, zo kun je nog naar Monkey Town om je uit te leven in de klimtoestellen en glijbanen of ga een potje lasergamen. Of bezoek de kinderdisco, net na de vakantie op de laatste vrijdag van de maand. Het zwembad De Hooghe Waerd is weer geopend zonder reservering voor recreatief zwemmen en ook hier kun je elke vrijdagavond discozwemmen.

Naar buiten 

Af en toe moeten die kids hun energie natuurlijk even kwijt, dat hoort erbij! Neem ze mee naar buiten, ga op zoek naar kastanjes of herfstbladeren, struin door het IJsselsteinse bos of waag een potje Crazy Golf bij het Pannenkoekenhuis De Roozeboom. Houd je wel van een balletje trappen? Neem je voetbalvrienden dan mee naar het Cruyff Court bij de Televisiebaan of de voetbalkooi in Zenderpark.  

Op woensdag 26 oktober kun je mee met de vertelvaart van Stichting Yselvaert. Dit is een speciale kindervaart met een verteller aan boord die kinderen vanaf 6 jaar van alles vertelt over IJsselstein en haar geschiedenis. Je ziet de stad eens vanaf een hele andere kant, namelijk vanuit de stadsgracht.  

Foto's: Ronald Molegraaf, Arzu Sezen.

Altijd wat te doen in IJsselstein

open-kunst-zondag-avl-low-res.jpg
Open Kunstzondag binnenstad IJsselstein
Kunstenaars openen hun ateliers: van schilderijen, grafiek tot glaskunst en zelfreflecties.
Lees meer
anna-reerds-soelaas-still-wasserette-2019.jpg
Tentoonstelling 'Vensters' bij MIJ
Een tentoonstelling over de ervaring van ruimte.
Lees meer
kloosterplantsoen-herfst-ronald-molegraaf--1.jpg
Erop uit in de herfst(vakantie)
De hele vakantie heb je genoeg tijd om leuke dingen te doen in IJsselstein.
Lees meer
verlichte-molen-low-res-1.jpg
Verlichte stadswandeling
De stadsgids neemt de wandelaars mee op een ontdekkingstocht door de historische binnenstad.
Lees meer
kloosterplantsoen-herfst-ronald-molegraaf--2.jpg
Kinderrondleiding met gids
Wandel je mee door de geschiedenis van IJsselstein?
Lees meer
Binnenstad IJsselstein
Koopzondag
Elke laatste zondag van de maand gezellig winkelen in de historische binnenstad.
Lees meer
whatsapp-image-2021-10-27-at-13.42.31-1.jpeg
Sinterklaas in IJsselstein
Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint. Bekijk hier alle tips en het laatste Sinterklaasnieuws.
Lees meer
nummer-3-fotowedstrijd-ijssel-peter-van-haastrecht-een-andere-kijk-op-de-mast-2.jpg
Rondje Grootste Kerstboom
De Grootste Kerstboom van Nederland is vanaf zoveel plekken te zien. Wandel of fiets er eens heen!
Lees meer
Grootste Kerstboom
De Grootste Kerstboom
De Gerbrandytoren wordt jaarlijks rond kerst omgetoverd tot De Grootste Kerstboom ter wereld.
Lees meer
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein