kloosterplantsoen-herfst-ronald-molegraaf--1.jpg
Recreëren

Herfstige herfstvakantie-uitjes voor kids

22 oktober t/m 24 oktober
Herfstige herfstvakantie-uitjes voor kids

De eerste schoolweken zitten er weer op, dus het is tijd voor ontspanning met herfstige uitjes in en rondom IJsselstein. Ga erop uit met de kids voor leuke, creatieve, sportieve en verrassende uitstapjes, zo kun je ‘Worden wat je wil’ als je je een zelfportret maakt, maar je kunt ook speuren en spelen, gamen in de bieb en een frisse neus halen in het IJsselsteinse bos. 

Naar de speeltuin 

In Speeltuin Kloosterplantsoen kun je naar hartenlust spelen, klimmen en klauteren, maar in de herfstvakantie kun je er nog meer doen. Op 19 oktober kun je er knutselen met herfstbladeren en de volgende dag laat je zien hoe creatief je bent door mee te doen aan de workshop zelfportret maken. Deze workshop wordt begeleid door vrijwilligers van het Museum IJsselstein. 
Update: i.v.m. de weersverwachtingen vindt de workshop zelfportretten maken op woensdag 20 oktober plaats in Museum IJsselstein. 

Wil je spelen, maar vind je het ook leuk om dit te combineren met een wandeling en een speurtocht? Ga dan een Rondje Speuren door IJsselstein. 

Naar de bieb

De Kinderboekenweek is net voorbij als de vakantie begint, maar een boek lezen kun je ook in de overige weken van het jaar. In de bibliotheek zijn boeken genoeg, voor elk wat wils. Een lekker stripboekje voor de ontspanning, een spannend boek vol verhalen om lekker bij te fantaseren of blijf met beide benen op de grond en pak een kookboek met kinderrecepten en zet samen een kidsproof maaltijd op tafel.  

Naast lezen kun je nu ook gamen met je eigen smartphone in de bibliotheek. Helemaal zo gek nog niet! Beleef deze spannende games door de qr-code op de posters in de bieb te scannen en los het mysterie op.  

Naar het museum 

Museum IJsselstein ontvangt je graag en er is zeker veel te doen voor kinderen. Zin om te kleuren? Kies dan een van deze kleurplaten en voel je net een kunstenaar. Of maak met eigen teken- of schilderspullen of je camera een eigen kunstwerk voor het Kindermuseum. Of ga dansen met de natuur en probeer deze bewegingsspelletjes van danseres en choreograaf Leah Jacob eens uit.

Naar het theater of de bios 

Is het een dagje wat minder lekker weer? Dan kun je je ook binnen wel vermaken. Bekijk het actuele programma van Theater Pantalone of het Fulcotheater. In de herfstvakantie kun je o.a. naar DJ Blijwin's Kinderdisco en de film Berend Botje 

Er zijn nog meer knusse en warme binnenuitjes te bedenken, zo kun je nog naar Monkey Town om je uit te leven in de klimtoestellen en glijbanen of ga een potje lasergamen. Of bezoek de kinderdisco, net na de vakantie op de laatste vrijdag van de maand. Het zwembad De Hooghe Waerd is weer geopend zonder reservering voor recreatief zwemmen en ook hier kun je elke vrijdagavond discozwemmen.

Naar buiten 

Af en toe moeten die kids hun energie natuurlijk even kwijt, dat hoort erbij! Neem ze mee naar buiten, ga op zoek naar kastanjes of herfstbladeren, struin door het IJsselsteinse bos of waag een potje Crazy Golf bij het Pannenkoekenhuis De Roozeboom. Houd je wel van een balletje trappen? Neem je voetbalvrienden dan mee naar het Cruyff Court bij de Televisiebaan of de voetbalkooi in Zenderpark.  

In de herfstvakantie van maandag 18 tot en met vrijdag 22 oktober organiseert de buurstportcoach van Stichting Pulse weer verschillende leuke activiteiten in IJsselstein. Deelname is geheel gratis! Voor meer informatie en/of opgeven, stuur een mail naar buurtsportcoach@stichting-pulse.nl.

Op woensdag 20 oktober kun je mee met de vertelvaart van Stichting Yselvaert. Dit is een speciale kindervaart met een verteller aan boord die kinderen vanaf 6 jaar van alles vertelt over IJsselstein en haar geschiedenis. Je ziet de stad eens vanaf een hele andere kant, namelijk vanuit de stadsgracht.  

Foto's: Ronald Molegraaf, Arzu Sezen.

Altijd wat te doen in IJsselstein

foto-expo-overzicht.jpg
Mini expo Guillaume Marcel Monné
Bewonder de prachtige werken van deze IJsselsteinse kunstenaar in de Bibliotheek.
Lees meer
tim-hollander-0oooo-low-hanging-fruit-2020-1-scaled.jpg
Tentoonstelling: Verzamelde Mazen
Meerdere kunstprojecten in de IJsselsteinse binnenstad op binnen- en buitenlocaties.
Lees meer
coal2-kasteelheren-website-coal2-.png
Tentoonstelling Kasteelheren
Reis mee door 700 jaar stadsgeschiedenis van IJsselstein in twee buitenexposities in de binnenstad.
Lees meer
expositie-kunstgarage2.jpg
Expositie Kunstgarage a/d IJssel
Neem in het weekend een kijkje in de bijzondere galerie van kunstenaar Marieke Gaymans.
Lees meer
kloosterplantsoen-herfst-ronald-molegraaf--1.jpg
Herfstige herfstvakantie-uitjes voor kids
De hele vakantie heb je genoeg tijd om leuke dingen te doen in IJsselstein.
Lees meer
verlichte-molen-low-res-1.jpg
Verlichte stadswandeling
De stadsgids neemt de wandelaars mee op een ontdekkingstocht door de historische binnenstad.
Lees meer
Binnenstad IJsselstein
Koopzondag
Elke laatste zondag van de maand gezellig winkelen in de historische binnenstad.
Lees meer
halloween-ondernemers-kerkstraat-.jpg
Halloween koopzondag
Koopzondag in Halloween-sfeer met griezelactiviteiten voor kinderen in de winkelstraten.
Lees meer
bewerkt-marthijn-beautyfull-mind.jpg
Expositie: Contrast
Neem een kijkje bij deze expositie van kunstenaar Marthijn de Groot in The Living Gallery .
Lees meer
open-kunst-zondag-avl-low-res.jpg
Open Kunstzondag binnenstad IJsselstein
Kunstenaars openen hun ateliers: van schilderijen, grafiek tot glaskunst en zelfreflecties.
Lees meer
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein