07-winnaar-fotowedstrijd-ijsselstein-2018-casperina-van-t-pad-marnemoende-bij-ochtendlicht.jpg
Ontmoeten

IJsselstein Schoon

23 maart
IJsselstein Schoon

Helpt u mee op 23 maart 2019 met het ‘schoonvegen’ van de Hollandsche IJssel?
In een schone omgeving voelen mensen zich prettiger, blijven mensen langer en geven ze meer uit. Veel ondernemers, beheerders, verenigingen en gemeenten zetten zich dan ook graag in voor een schone omgeving. IJsselstein zeker! Wij zijn op zoek naar honderdveertig bedrijven, organisaties, verenigingen en inwoners(groepen) die een stukje Hollandse IJssel adopteren in de vorm van een donatie en/of als vrijwilliger zodat wij op 23 maart 2019 een deel van de Hollandsche IJssel kunnen schoonvegen. Dit project is een onderdeel van IJsselstein Schoon! Een initiatief van de gemeente IJsselstein in samenwerking met Kiwanis IJsselstein en de Stichting Enjoycleaningup. Wij houden dan grote voorjaarsschoonmaak om de Hollandse IJssel klaar te maken voor het toeristenseizoen losbarst. Sluit u zich ook aan bij één van de 140 kavels en helpt u mee uw Hollandsche IJssel schoon te vegen?

 

Met z’n allen op YouTube
IJsselstein gaat 23 maart viraal, en uw bedrijf is het visitekaartje. De Hollandsche IJssel is voor deze gelegenheid verdeeld in acht zones van een kleine kilometer. Iedere zone is verkaveld in delen van ongeveer 100 meter. Deze 100 meter worden schoon geveegd door (pak 'm beet) 20 vrijwilligers. Misschien woont of werkt u zelf aan de Veerschipper, Panoven of het Jaagpad? Verenig u met uw straat en meld u collectief aan. Verbind uw bedrijfsnaam aan het deel dat u wilt adopteren en vlag virtueel mee op de Hollandse IJssel drone-beelden van Eike Michler. Als op iedere kilometer 200 vrijwilligers de IJssel schoonvegen over zeven kilometer lengte, staan we er met 1400 vrijwilligers. Ondernemers die zich verantwoordelijk voelen, sponsors die betrokken zijn, organisaties en aanwonenden die helpen coördineren. Kortom, wij zijn op zoek naar mensen die zich verbonden voelen met het welzijn van IJsselstein. Wilt u met uw bedrijf ook uw visitekaartje afgeven? U kunt ons financieel of actief ondersteunen.

Start en locatie
Het evenement start om 12.30 uur tot ongeveer 14:00. We verzamelen op de parkeerplaats 4Some/Schilte gebied (nr. 16-18 op de website). Het zwaaien naar de drone voor de IJsselsteinschoon-video is vanaf 13.15 uur. De juiste tijd per gebied wordt bekend gemaakt op de dag zelf.

Aanmelden
Aanmelden en meer informatie op IJsselsteinschoon.nl. Heb je vragen? Check hier alvast de meest gestelde vragen van bedrijven en individuele deelnemers en de antwoorden.    

Foto: Casperina van't Pad (Fotowedstrijd IJsselstein 2018)

Blij je te ontmoeten in IJsselstein!