IJsselTrail
Sporten

IJsseltrail

31 maart
IJsseltrail

Een prachtig loopevent op zondag 31 maart door de natuur in IJsselstein en omgeving. De TrailRun kent drie afstanden: 5,6, 10 en 20 kilometer. De TrailWalk is een route van 20 km. De routes lopen door het bos bij IJsselstein, langs twee eendenkooien, over weilanden en langs de IJssel over het Jaagpad. Het parcours is 90% onverhard en loopt over openbare wegen en privégronden, de wegen zijn niet afgesloten en de gewone verkeersregels gelden hier dus.  

TrailRun  

Bij trailrunning wordt er van de verharde wegen afgeweken om hardlopen op een geheel andere manier te beleven. Het gaat niet zozeer om je eindtijd, maar meer om de beleving. De loop is voor zowel de actieve als de recreatieve loper. Iedereen kan zijn uitdaging vinden op het zeer afwisselende parcours in een sportieve ambiance van vele andere lopers. Start voor 5,6 en 20 km om 9.00 uur en voor 10 km om 10.00 uur. Er kunnen per afstand maximaal 125 lopers meedoen. vol = vol

TrailWalk 

De trail walk is een wandeling van ca 20 kilometer, de wandeling gaat voornamelijk over onverharde wegen en loopt zowel over openbare wegen als over privégronden. De wegen zijn niet afgesloten en de gewone verkeersregels gelden hier dus. De wandeling begint bij de IJsseloever in IJsselstein je loopt langs diverse Eendenkooien, over weilanden, langs unieke kades en langs de IJssel over het Jaagpad, door de jachthaven Marnemoende en tenslotte door het nieuw en oudere bos van IJsselstein. Start en finish is vanaf clubgebouw korfbalvereniging Fortissimo: Zomerdijk 42B, 3402 MJ IJsselstein, achter de sporthal. Start in 2 waves (van max. 125 deelnemers): eerste wave om 9.40 uur en tweede wave om 10.00 uur. 

Inschrijving 2019

De inschrijving voor 2019 is open via het inschrijfformulier. Het aantal startbewijzen is beperkt: 125 deelnemers per run en 2 x 125 deelnemers voor de walk. Inschrijving kan alleen maar via de voorinschrijving. Vol is vol. 

De opbrengst van de IJsselTrail gaat naar diverse goede doelen, onder meer Roparun en Kinderfonds. 

'Leave nothing but foot prints'.

De Trail loopt door een prachtig natuurgebied. We streven ernaar om het gebied te gebruiken zonder het gebied en de dieren die er wonen onnodig te belasten. IJsselTrail loopt door een natuurgebied waar honden niet zijn toegestaan. 

Meer informatie: www.IJsseltrail.nl

PowerWalkTrail
Tijdens de IJsselstrail organiseert Reset your Body een speciale PowerWalkTrail van 5,6 km. Een leuke en unieke manier om kennis te maken met het fenomeen PowerWalk: stevig doorstappen in de buitenlucht met het gebruik van je armen (maar zonder stokken…) en met gebruik van de juiste PowerWalk technieken. Geschikt voor beginners, gevorderden en sportieve wandelaars.

Hierin wordt er van de verharde wegen afgeweken om het lopen op een geheel andere manier te beleven. Het gaat bij de PowerWalk het niet om je eindtijd, maar meer om de beleving. Aan het einde van deze PowerWalk krijg je natuurlijk een aandenken aan dit bijzondere evenement.

Bestel je ticket(s) à € 9,00 bij Reset your Body.

Blij je te ontmoeten in IJsselstein!