whatsapp-image-2021-10-27-at-13.42.31-1.jpeg
Evenementen
Recreëren
Kunst en Cultuur

Sinterklaas in IJsselstein

21 november t/m 06 december
Sinterklaas in IJsselstein

Eerste pieten in IJsselstein

De eerste verken-Pieten zijn al vooruitgestuurd door Sinterklaas en komen IJsselstein vast verkennen. Je ziet ze op zaterdag 18 november al in de binnenstad. Wat gaan ze aan Sinterklaas vertellen? Hebben ze al snoepgoed mee? En heb jij je verlanglijstje al klaar? Een week later komt ook de Sint aan in onze stad en kunnen we weer volop Sinterklaasliedjes zingen en smikkelen van de pepernoten. Kom je de eerste Pietjes vast een 'high five' geven? 

Piet komt zaterdagavond 18 november ook voorlezen bij de Snuisterije. Kinderen kunnen in pyama, pietenpak of ander mooi pak komen, liedjes zingen en met Piet op de foto. Vooraf wel even aanmelden voor dit leuke avondje met Piet.

Sinterklaasintocht

Op zaterdag 25 november verwachten we Sinterklaas en Pieten met de boot (vanuit richting Montfoort) bij het Hazenveld en voor een route door de binnenstad, waar hij bij het Historisch Stadhuis volgens traditie de sleutel van de stad in ontvangst zal nemen. Vervolgens zal hij een tour langs de verschillende winkelcentra maken. Daarna moet hij natuurlijk snel gaan slapen, want hij heeft veel te doen de komende weken. De Sint overnacht in de Kasteeltoren, waar we hem samen weltrusten kunnen zeggen. Bekijk programma.

Bekijk Sinterklaasjournaal: intocht

Pietendag

Piet word je niet zomaar. Daar heb je heel wat vaardigheden, en zeker ook lenigheid, voor nodig. Wil jij eens zien of je dat zou kunnen? Of wil je graag Piet worden? Doe dan mee met de pietenkunstjes op zaterdag 2 december van Circus Tadaa en show jouw talent aan Sint. Het programma start om 12.00 uur met Sinterklaas wakker maken in de Kasteeltoren. Bekijk programma.

Sinterklaaspuzzeltocht

Overal in de IJsselsteinse binnenstad (Benschopperstraat, Utrechtsestraat, Schuttersgracht, Weidstraat en Kerkstraat/Voorstraat) vind je gouden schoentjes in de etalages. In die schoentjes zie je letters. Maak met deze letters een woord, kleur de kleurplaat die hoort bij de puzzeltocht. Maak er echt iets moois van voor Sinterklaas!

Lever de kleurplaat en het woord in tot en met 1 december bij de werkkamer van Sint in de Kasteeltoren en haal op 3 december tussen 13.00 en 17.00 uur een cadeautje op bij Museum IJsselstein!

Sinterklaasvoorstelling

Sint en het Peper-munten-misverstand
Ga mee op een spannend avontuur en zing gezellig mee! Sinterklaas en het Peper-Muntenmisverstand is een vrolijke en spannende voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar, waarin veel meegezongen kan worden met bekende Sinterklaasliedjes, zoals Zie Ginds Komt De Stoomboot, Hoor De Wind Waait Door De Bomen en natuurlijk het bekende Kwibus-Sintlied: Daar Zijn We Weer.

Pepernotenpret in het Fulcotheater
In deze vrolijke voorstelling viert Dirk Scheele het Sinterklaasfeest met hulppieten en sinterklazen in de zaal. Hij zingt bekende en nieuwe Sinterklaasliedjes en wordt bijgestaan door zangpieten. Kom verkleed als hulppiet of hulpsint en maak er samen een groot feest van! Een leuk uitje voor kinderen van 2 tot en met 7 jaar.

De Grote Sinterklaasfilm en de strijd om pakjesavond
Sinterklaas viert zijn honderste aankomst in Nederland met een groots feest. Hij wil elk kind in Nederland een extra cadeau geven, maar Robbie Reuzel, wiens verjaardag vaak door pakjesavond werd overschaduwd, is niet blij met deze plannen. Hij bedenkt een slinks plan om Sinterklaas uit te schakelen, zelfs met de hulp van de vrolijke buurvrouw van de Sint. Zal Robbie Reuzel Pakjesavond verstoren, of zullen de oplettende Pieten de dag redden?

De Club van Sinterklaas: de gestrande stoomboot
De vrolijke Club van Sinterklaas beleeft een nieuw avontuur met je favoriete pieten en nieuwe liedjes en dansjes. Terwijl ze zich voorbereiden om naar Nederland te vertrekken, gaat het helemaal mis wanneer Danspiet een papegaai aan boord smokkelt, met hilarische gevolgen. Van gesmolten chocolade tot rode bulten en ruzies tussen pieten, de situatie escaleert snel. De boot raakt zelfs van koers en strandt op een eiland. Zullen ze op tijd aankomen voor Pakjesavond?

 

Suikergoed en marsepein

Bij de Sinterklaastijd hoort ook snoepgoed, chocolade en pepernoten. Van al dat lekkers hebben we in ons stadje genoeg. Haal jouw suikergoed voor het gezellige avondje in huis en geniet van alles wat er hoort bij kadootjes en pepernootjes.
 

Shoppen voor Sint

Ook dit jaar heeft de zak van Sint weer wat inhoud nodig. De verlanglijstjes vertellen je wat de wensen zijn; misschien wel bouwstenen, stiften, een lieve knuffel of een IJsselsteinse Cadeaubon. De leukste en mooiste kadootjes vind je in IJsselstein. Dat weet de Sint ook al jaren.
 
Foto's: Bernard Brosi, Eric van Gijn, Tony Buijse 

afbeelding-van-whatsapp-op-2023-11-09-om-10.54.24-8ccfeaaf.jpg

afbeelding-van-whatsapp-op-2023-11-09-om-09.05.46-90640c1c.jpg

whatsapp-image-2021-11-15-at-10.27.59-1.jpeg

lr-web-22b4178-1.jpg

 

Altijd wat te doen in IJsselstein

campagnebeeld-do-for-love.jpg
Tentoonstelling: Do for Love
Een tentoonstelling over liefde, strijd, bescherming en opoffering
Lees meer
grootste-kerstboom-foto-harry-veldhuizen-lr.jpg
Kerst in IJsselstein
De feestdagen beginnen in IJsselstein als de lichtjes in de Gerbrandytoren gaan branden.
Lees meer
grootste-kerstboom-foto-harry-veldhuizen-lr-1.jpg
Rondje Grootste Kerstboom
De Grootste Kerstboom van Nederland is vanaf zoveel plekken te zien. Wandel of fiets er eens heen!
Lees meer
elevate-09-12-2023.jpg
ELEVATE: house event bij Broere
Stijg op met house tracks en krakers van toen en nu, afgewisseld met echte house classics.
Lees meer
Grootste Kerstboom
De Grootste Kerstboom
De Gerbrandytoren wordt jaarlijks rond kerst omgetoverd tot De Grootste Kerstboom ter wereld.
Lees meer
kerstmarkt-2018-ijsselstein-highres-8663-tony-buijse-.jpg
Winterfair
Proef de kerstsfeer in onze stad vol kramen, lichtjes, gezelligheid en ontmoetingen.
Lees meer
verlichte-toren-oude-nicolaaskerk-ijsselstein-mohammad-bakhash-1140p-1.jpg
Beklimming Pasqualinitoren
Beklim de toren en bezoek de Oude Nicolaaskerk met haar prachtige praalgraven.
Lees meer
magische-winterlanden-1.jpg
Magische Winterweilanden
Mevrouw Klein Sprokkelhorst presenteert opnieuw een verrassend evenement in sprookjesachtige sfeer.
Lees meer
Binnenstad IJsselstein
Koopzondag
Elke laatste zondag van de maand gezellig winkelen in de sfeervolle en historische binnenstad.
Lees meer
winterfair-2019-19b8252-lr-1.jpg
Kerstparade
Shop, geniet van de kerstsfeer en maak kans op heel veel mooie prijzen tijdens deze koopzondag.
Lees meer
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein