pixabay-man-1718099-1920.jpg

Thuistips

05 juni t/m 30 juni
Thuistips

Ook thuis en online is er volop leuks te doen om te genieten in en van IJsselstein.  

Ongetemd online: het museum komt naar jóu toe
Juist nu kan kunst zorgen voor afleiding, inspiratie en nieuwe invalshoeken. Daarom brengt Museum IJsselstein de expositie 'Ongetemd - toekomstbeelden van mens en natuur' online (en offline) naar jou toe. Laat je digitaal rondleiden door Ongetemd of volg MIJ op Facebook of Instagram | Lees meer over de expositie

Bezet & Vrij: buitenexpositie, film en audiotour
Museum IJsselstein toont, in samenwerking met de Historische Kring IJsselstein, foto’s, film en verhalen uit de periode 1939 – 1945. De expositie is buiten te zien, in het Kronenburgplantsoen. De film en de verhalen kun je thuis bekijken/luisteren.

Online blijft de Bibliotheek open
Kun je niet naar buiten? Dan haal je de wereld toch naar binnen! Voor een goed verhaal hoef je de deur niet uit. Met de online Bibliotheek kan je gelukkig gewoon doorlezen en luisteren. Tot 1 juni kun je gebruik maken van de ThuisBieb-app met gratis e-books voor iedereen, jong en oud. Vanaf juli is er weer de gratis VakantieBieb-app. Kijk op de website van de Bibliotheek | Speciaal voor de jeugd

Wandel door de Canon van IJsselstein
Altijd al de belangrijkste momenten in de geschiedenis van IJsselstein willen kennen? 'Wandel' er stapsgewijs doorheen, aan de hand van de Canon van IJsselstein. Fedor van Rossem, kunstenaar en maker van de wandtekening in het museum, vertelt je over de IJsselsteinse historie in 14 korte verhalen.
Audiotour voor volwassenen | Audiotour voor kids

Schatkamer van IJsselstein
Zin om even door IJsselstein te dwalen? Blader dan eens door de beeldbank van de Historische Kring IJsselstein. Deze staat vol oude en nieuwe foto's van ons stadje.
Neem een kijkje in de collectiebank van HKIJ.

Beleef IJsselstein met de online stadswandeling
Laat je thuis meevoeren langs de mooie en bijzondere pareltjes in de historische binnenstad. Of maak een digitaal rondje langs de bijzondere kunstwerken of doe de  speurtocht met je kinderen. Download eenvoudig een van de stadswandelingen met verhalen, foto's of quizvragen op je telefoon via de izi.travel app of kijk op Audiotour Stadswandeling | Audiotour Beeldenwandeling | Speurtocht voor kids.

Dans thuis mee
Thuis fit en vitaal blijven? Volg de thuisoefeningen en live lessen van Dolstra Dance Centre  via Instagram of Facebook. Voor alle doelgroepen. 

IJsselstein beweegt
Wil je in beweging blijven? Vitaal IJsselstein bied je gratis allerlei leuke beweegtips, zoals  spelletjes, sportieve workouts en challenges. Kijk voor alle #IJsselsteinbeweegt tips op de Facebookpagina van Vitaal IJsselstein

Online schaken
Leden en niet-leden kunnen mee schaken met Schaakvereniging Het Kasteel. De vereniging heeft een eigen pagina op Lichess met actieve spelers van 18 tot 80 jaar. Wil je meedoen? Mail dan naar Het Kasteel.

Leef mee met de ooievaars
Volg het ooievaarspaar op de Basiliek via hun eigen Facebookpagina en webcam. Lees meer op de website.

MEER THUISTIPS VOOR KINDEREN

Online Kindermuseum
Museum IJsselstein doet een oproep aan alle kunstenaars-in-de-dop: maak een mooi kunstwerk en stuur het in voor het online Kindermuseum op de museumwebsite. Laat je inspireren door bijvoorbeeld IJsselstein, de natuur of de tentoonstelling Ongetemd. Bekijk het filmpje op Facebook en doe mee.

Op berenjacht
Een buitenspel voor kleine kinderen in je buurt om tijdens 'het halen van een frisse neus' toch leuk en actief bezig te zijn. Het idee is overgewaaid uit Australië als 'corona-afleiding' en geïnspireerd op het kinderboek 'Wij gaan op berenjacht'. Stadsgenoten zetten knuffelberen voor de ramen. Kinderen kunnen in hun wijk tijdens hun wandeling op 'berenjacht'. Iedereen kan meedoen door een knuffel(beer) achter het raam te plaatsen of op berenjacht te gaan. Houd uiteraard wel de RIVM-maatregelen in acht. Ga niet in groepen op pad en samenscholen. Meer informatie vind je op 'Wij gaan op berenjacht' en 'Berenjacht IJsselstein'. TIP: voordat je op jacht gaat, kun je samen de Berenjacht Dans doen.  

Speuren naar de IJsselsteen
Ga op zoek naar de geel/zwarte kei in IJsselstein. Vind je de steen ergens, neem ‘m dan mee naar een andere plek en maak een foto. De foto met korte hint deel je op een speciaal voor deze gelegenheid in het leven geroepen Facebookpagina IJsselsteen. Iedereen kan de IJsselsteen meenemen op reis door onze stad, maar moet wel in IJsselstein blijven.

Dansen met je peuter
Het Mama & Papa Café is nu niet in de Bibliotheek, maar online. Dans samen met je peuter mee met Dansschool Dansja.

Haal 3D dieren in huis
Altijd al een huisdier gewild? Tover nu snel een levensgrote tijger of slang tevoorschijn. Google heeft een nieuwe functie, waarmee je dieren door middel van Augmented Reality (AR) in je huis kunt plaatsen. Je vindt deze dieren in de zoekmachine van Google via de app of browser op je telefoon. Zoek via Google je favoriete dier en je krijgt vanzelf de optie 'weergeven in 3D' te zien. Klik je deze optie aan, dan opent het dier in een speciale camera, waarbij je ervoor kunt kiezen om het dier in je huiskamer, slaapkamer of tuin te plaatsen.  

THUIS UIT ETEN
Restaurants en eettentjes mogen vanwege de coronamaatregelen geen gasten meer ontvangen. Gelukkig mag eten bezorgen en afhalen nog wel. Veel ondernemers in IJsselstein zijn een bezorg- of afhaalservice begonnen. We hebben een overzicht voor je gemaakt met tips waar je gerechten, drankjes en (borrel)hapjes van je favoriete eettentje of restaurant kan afhalen of laten bezorgen. Dat wordt thuis genieten! Bekijk de Tips thuis uit eten.

Utrecht Region Kwartetspel 
Ontdek de regio Utrecht thuis met het speciale kwartetspel. Alle beroemde bezienswaardigheden worden getoond, van historische gebouwen in Amersfoort en Utrecht  tot de molen van IJsselstein. Dus schud de kaarten en begin met het verzamelen van de vier. Download hier het kwartet. 

Altijd wat te doen in IJsselstein

Podiumfestival IJsselstein
Podiumfestival (geannuleerd)
Twee avonden lang heerlijk feesten op het evenemententerrein 't Podium met tal van artiesten.
Lees meer
pixabay-man-1718099-1920.jpg
Thuistips
In plaats van Uittips inspireren we je de komende weken met de leukste Thuistips in IJsselstein.
Lees meer
d5898107-d80b-4173-be53-438dcd77899c-1-201-a.jpeg
Tips thuis uit eten
Geniet thuis van gerechten, drankjes en (borrel)hapjes van je favoriete restaurant in IJsselstein.
Lees meer
a2.jpg
Tentoonstelling: Bezet & Vrij
Museum IJsselstein toont 75 jaar bevrijding in IJsselstein met foto's, film en verhalen.
Lees meer
ger180624130565.jpg
Ontmoet elkaar op 1,5 meter
Vanaf juni is er weer meer mogelijk in IJsselstein. Binnen de richtlijnen van de RIVM natuurlijk!
Lees meer
ooievaar-plus-donsjes-ronald-molegraaf-1.jpg
Torenbeklimming
Exclusieve beklimming van de Basiliek met prachtig uitzicht en een kijkje bij het ooievaarsnest.
Lees meer
Classic Car Event
Classic Car Event (geannuleerd)
Een toertocht door de Lopikerwaard met klassieke en antieke voertuigen
Lees meer
kinderparade.jpg
Kinderparade (geannuleerd)
Een onvergetelijke dag voor het hele gezin in het Kloosterplantsoen.
Lees meer
open-kunst-zondag-avl-low-res.jpg
Open Kunstzondag binnenstad IJsselstein
Kunstenaars openen hun ateliers: van schilderijen, grafiek tot glaskunst en zelfreflecties.
Lees meer
Avond4Daagse IJsselstein
Avond4Daagse IJsselstein (geannuleerd)
Vier avonden sportief wandelen in IJsselstein met je klas, vrienden of buren.
Lees meer
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein