pixabay-man-1718099-1920.jpg

Thuistips

14 januari t/m 31 januari
Thuistips

Ook thuis en online is er volop leuks te doen om te genieten in en van IJsselstein.  

Thuis genieten van de IJsselsteinse horeca
Restaurants en eettentjes zijn vanwege de coronamaatregelen gesloten. Veel ondernemers in IJsselstein zijn een bezorg- of afhaalservice begonnen. Hier vind je een overzicht van restaurants in IJsselstein waar je menu's, gerechten, (borrel)hapjes en andere lekkernijen kunt bestellen of kunt afhalen. Ook is er een speciaal Rondje Thuisdineren IJsselstein met tips waar je terecht kunt om van je etentje thuis een feestje te maken. 

Beleef IJsselstein met de online stadswandeling
Laat je thuis meevoeren langs de mooie en bijzondere pareltjes in de historische binnenstad. Of maak een digitaal rondje langs de bijzondere kunstwerken of doe de  speurtocht met je kinderen. Download eenvoudig een van de stadswandelingen met verhalen, foto's of quizvragen op je telefoon via de izi.travel app of kijk op Audiotour Stadswandeling | Audiotour Beeldenwandeling | Speurtocht voor kids | Rondje Verlicht IJsselstein.

Wandel door de Canon van IJsselstein
Altijd al de belangrijkste momenten in de geschiedenis van IJsselstein willen kennen? 'Wandel' er stapsgewijs doorheen, aan de hand van de Canon van IJsselstein. Fedor van Rossem, kunstenaar en maker van de wandtekening in het museum, vertelt je over de IJsselsteinse historie in 14 korte verhalen.
Audiotour voor volwassenen | Audiotour voor kids

Schatkamer van IJsselstein
Zin om even door IJsselstein te dwalen? Blader dan eens door de beeldbank van de Historische Kring IJsselstein. Deze staat vol oude en nieuwe foto's van ons stadje.
Neem een kijkje in de collectiebank van HKIJ.

Online is de Bibliotheek altijd open
Voor een goed verhaal hoef je de deur niet uit. Met de online Bibliotheek kan je gelukkig gewoon doorlezen en luisteren. Kijk op de website van de Bibliotheek | Speciaal voor de jeugd

Online Voorleesfeest
Ook dit jaar kunnen baby’s, peuters en kleuters samen met hun ouders de Nationale Voorleesdagen meevieren. De Bibliotheek Lek & IJssel organiseert een online Voorleesfeest 'Coco kan het!', met liedjes en muziek, op woensdag 3 en vrijdag 5 februari. Meld je aan en doe mee vanuit huis.
En via hun website en op social media geeft de Bibliotheek je inspiratie en tips om thuis van voorlezen een feestje te maken.

Online Pub Quiz
Speel vrijdag 22 januari gezellig mee met de Team Quiz x Joris. Iedereen kan meedoen en deelname is gratis. Op geheel vrijwillige basis kun je Quiz-makers Francis en Bert via een online donatie wel bedanken voor de tijd en creativiteit die ze in de quiz hebben gestoken! Ga naar de website van Bar Brasserie Joris voor meer informatie en tips. 

Online Carnaval
Vier zaterdag 13 februari van 14.00 - 20.00 uur carnaval met IJsselstein Live. Een speciale en extra lange editie met optredens van Johnny Purple, Mike Oskam, Jan van Woudenberg, Dennis Baars en DJ Riesico. Ga naar de livestream en feest gezellig mee. Meer informatie op de Facebookpagina.

MEER THUISTIPS VOOR KINDEREN

Lekker kleuren!
Wat is het heerlijk om in de kerstvakantie lekker te luieren en/of creatief bezig te zijn. Dat wordt nóg leuker met deze kleurplaat met daarop de grootste kerstboom van Nederland. Je vindt hem hier!

Online Kindermuseum
Museum IJsselstein doet een oproep aan alle kunstenaars-in-de-dop: maak een mooi kunstwerk en stuur het in voor het online Kindermuseum op de museumwebsite. 

Altijd al een huisdier gewild? Tover nu snel een levensgrote tijger of slang tevoorschijn. Google heeft een nieuwe functie, waarmee je dieren door middel van Augmented Reality (AR) in je huis kunt plaatsen. Je vindt deze dieren in de zoekmachine van Google via de app of browser op je telefoon. Zoek via Google je favoriete dier en je krijgt vanzelf de optie 'weergeven in 3D' te zien. Klik je deze optie aan, dan opent het dier in een speciale camera, waarbij je ervoor kunt kiezen om het dier in je huiskamer, slaapkamer of tuin te plaatsen.

Utrecht Region Kwartetspel (Engelstalig)

Ontdek de regio Utrecht thuis met het speciale kwartetspel. Alle beroemde bezienswaardigheden worden getoond, van historische gebouwen in Amersfoort en Utrecht tot de molen van IJsselstein. Dus schud de kaarten en begin met het verzamelen van de vier. Download hier het kwartet. 

Altijd wat te doen in IJsselstein

pixabay-man-1718099-1920.jpg
Thuistips
Ook de komende tijd inspireren we je om thuis te genieten van ons mooie IJsselstein.
Lees meer
be1a8582-2-1.jpg
Wat kunnen we (nog wel) doen
Blijf tijdens deze lockdown genieten van ons IJsselstein, ook vanuit huis.
Lees meer
the-first-turk-immigrant-or-the-nameless-heroes-of-the-revolution-suat-o-gu-t-768x576-2.jpg
Tentoonstelling: Empathie
Meerdere kunstprojecten in de IJsselsteinse binnenstad op binnen- en buitenlocaties.
Lees meer
socials-20a2183.jpg
Rondje Verlicht IJsselstein
Wandel mee langs de verlichte en eeuwenoude gebouwen die IJsselstein uniek maken.
Lees meer
frans-van-hoogstraten-langs-de-lange-lindelaan.jpg
Stapje Extra wandelingen
Maak je wandeling door IJsselstein nog leuker met verrassende one-minute stops onderweg.
Lees meer
be1a9374.jpg
Tips lekkers To Go
Adresjes waar je spontaan iets te eten of drinken kan halen tijdens je bezoek aan IJsselstein.
Lees meer
brasserie-1560-2.jpg
Rondje Thuisdineren
Tips om thuis te genieten van de kookkunsten van culinaire ondernemers in IJsselstein.
Lees meer
verlichte-molen-low-res-1.jpg
Verlichte stadswandeling GEANNULEERD
De stadsgids neemt de wandelaars mee op een ontdekkingstocht door de historische binnenstad.
Lees meer
eik4122.jpg
Lokaal winkelen op een andere manier
We inspireren je met lokale winkeltips in tijden van lockdown.
Lees meer
apestad-2019-tb-7401.jpg
Online Carnaval
Een speciale en extra lange editie van IJsselstein Live bij jou thuis.
Lees meer
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein