pixabay-man-1718099-1920.jpg

Thuistips

30 juni t/m 12 juli
Thuistips

Ook thuis en online is er volop leuks te doen om te genieten in en van IJsselstein.  

Het museum komt naar jóu toe
Museum IJsselstein brengt de expositie 'Ongetemd - toekomstbeelden van mens en natuur' online (en offline) naar jou toe. Laat je digitaal rondleiden door Ongetemd. Lees meer over de expositie

Bezet & Vrij: buitenexpositie, film en audiotour
Museum IJsselstein toont, in samenwerking met de Historische Kring IJsselstein, foto’s, film en verhalen uit de periode 1939 – 1945. De expositie is buiten te zien, in het Kronenburgplantsoen. De film en de verhalen kun je thuis bekijken/luisteren.

Online is de Bibliotheek altijd open
Voor een goed verhaal hoef je de deur niet uit. Met de online Bibliotheek kan je gelukkig gewoon doorlezen en luisteren. Vanaf 1 juli is er weer de gratis VakantieBieb-app. Kijk op de website van de Bibliotheek | Speciaal voor de jeugd

Wandel door de Canon van IJsselstein
Altijd al de belangrijkste momenten in de geschiedenis van IJsselstein willen kennen? 'Wandel' er stapsgewijs doorheen, aan de hand van de Canon van IJsselstein. Fedor van Rossem, kunstenaar en maker van de wandtekening in het museum, vertelt je over de IJsselsteinse historie in 14 korte verhalen.
Audiotour voor volwassenen | Audiotour voor kids

Schatkamer van IJsselstein
Zin om even door IJsselstein te dwalen? Blader dan eens door de beeldbank van de Historische Kring IJsselstein. Deze staat vol oude en nieuwe foto's van ons stadje.
Neem een kijkje in de collectiebank van HKIJ.

Beleef IJsselstein met de online stadswandeling
Laat je thuis meevoeren langs de mooie en bijzondere pareltjes in de historische binnenstad. Of maak een digitaal rondje langs de bijzondere kunstwerken of doe de  speurtocht met je kinderen. Download eenvoudig een van de stadswandelingen met verhalen, foto's of quizvragen op je telefoon via de izi.travel app of kijk op Audiotour Stadswandeling | Audiotour Beeldenwandeling | Speurtocht voor kids.

IJsselstein beweegt
Wil je in beweging blijven? Vitaal IJsselstein bied je gratis allerlei leuke beweegtips, zoals  spelletjes, sportieve workouts en challenges. Kijk voor alle #IJsselsteinbeweegt tips op de Facebookpagina van Vitaal IJsselstein

Online schaken
Leden en niet-leden kunnen mee schaken met Schaakvereniging Het Kasteel. De vereniging heeft een eigen pagina op Lichess met actieve spelers van 18 tot 80 jaar. Wil je meedoen? Mail dan naar Het Kasteel.

Leef mee met de ooievaars
Volg het ooievaarspaar op de Basiliek via hun eigen Facebookpagina en webcam. Lees meer op de website.

MEER THUISTIPS VOOR KINDEREN

Online Kindermuseum
Museum IJsselstein doet een oproep aan alle kunstenaars-in-de-dop: maak een mooi kunstwerk en stuur het in voor het online Kindermuseum op de museumwebsite. Laat je inspireren door bijvoorbeeld IJsselstein, de natuur of de tentoonstelling Ongetemd. Bekijk het filmpje op Facebook en doe mee.

Speuren naar de IJsselsteen
Ga op zoek naar de geel/zwarte kei in IJsselstein. Vind je de steen ergens, neem ‘m dan mee naar een andere plek en maak een foto. De foto met korte hint deel je op een speciaal voor deze gelegenheid in het leven geroepen Facebookpagina IJsselsteen. Iedereen kan de IJsselsteen meenemen op reis door onze stad, maar moet wel in IJsselstein blijven.

Haal 3D dieren in huis

Altijd al een huisdier gewild? Tover nu snel een levensgrote tijger of slang tevoorschijn. Google heeft een nieuwe functie, waarmee je dieren door middel van Augmented Reality (AR) in je huis kunt plaatsen. Je vindt deze dieren in de zoekmachine van Google via de app of browser op je telefoon. Zoek via Google je favoriete dier en je krijgt vanzelf de optie 'weergeven in 3D' te zien. Klik je deze optie aan, dan opent het dier in een speciale camera, waarbij je ervoor kunt kiezen om het dier in je huiskamer, slaapkamer of tuin te plaatsen.  

THUIS UIT ETEN
Veel ondernemers in IJsselstein zijn in deze coronatijd een bezorg- of afhaalservice begonnen. We hebben een overzicht voor je gemaakt met tips waar je gerechten, drankjes en (borrel)hapjes van je favoriete eettentje of restaurant kan afhalen of laten bezorgen. Dat wordt thuis genieten! Bekijk de Tips thuis uit eten.

Utrecht Region Kwartetspel 
Ontdek de regio Utrecht thuis met het speciale kwartetspel. Alle beroemde bezienswaardigheden worden getoond, van historische gebouwen in Amersfoort en Utrecht  tot de molen van IJsselstein. Dus schud de kaarten en begin met het verzamelen van de vier. Download hier het kwartet. 

Altijd wat te doen in IJsselstein

whatsapp-image-2020-06-09-at-11.39.38.jpeg
Tentoonstelling: Vredeswapens
Een project van Christa de Jong voor scholieren met originele en aangrijpende kunstwerken.
Lees meer
6.jpg
Ongetemd bij MIJ
Tentoonstelling over de toekomst van natuur en mens in Museum IJsselstein.
Lees meer
a2.jpg
Tentoonstelling: Bezet & Vrij
Museum IJsselstein toont 75 jaar bevrijding in IJsselstein met foto's, film en verhalen.
Lees meer
ger180624130565.jpg
Ontmoet elkaar op 1,5 meter
Blij je wéér te zien in IJsselstein. Je ontmoet elkaar, maar wel op afstand.
Lees meer
vesting-ijsselstein-bron-foto-collectie-historische-kring-ijsselstein-.jpg
Zomeravondwandeling
Wandel in een klein groepje én met een gids door de historie van IJsselstein.
Lees meer
zomeravondvaart2-corine-rietveld-.jpg
Zomeravondvaarten
Vaar mee met heer Gijsbrecht of Vrouwe Berthe en een ras-verteller van de Historisch Kring.
Lees meer
IJVO
IJVO (wordt Thuisblijvo)
Een week lang hutten bouwen, verven, toneel, sport & spel, knutselen en nog veel meer.
Lees meer
IJsselstein OUTLET
IJsselstein OUTLET
Een weekend lang wordt de binnenstad van IJsselstein omgetoverd tot een Outlet.
Lees meer
SportFair
Sportfair (geannuleerd)
Presentaties, demonstraties, clinics van (sport)verenigingen. Kijk en doe mee. Met sporthuldigingen.
Lees meer
Binnenstad IJsselstein
Koopzondag
Elke laatste zondag van de maand gezellig winkelen in de historische binnenstad.
Lees meer
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein