stadswandeling719-8-3.jpg
Evenementen
Eten & Drinken
Recreëren
Kunst en Cultuur
Rondjes IJsselstein

Winterse uitjes in IJsselstein

12 februari t/m 21 maart
Winterse uitjes in IJsselstein

Geniet van winters IJsselstein en bezoek onze stad! Kom naar een van de activiteiten of combineer een aantal tips voor een uitje. De agenda van IJsselstein staat boordevol ontmoetingen in winterse sferen.

Winters wandelen

Rondje Verlicht IJsselstein
Wandel langs de verlichte monumenten in de binnenstad en onze gids vertelt je alles wat je wilt weten over deze historische gebouwen en de geschiedenis van IJsselstein. De wandelingen zijn eens per maand en je kunt je hiervoor aanmelden via het Informatiepunt UIT in de bibliotheek. Je kunt ook een groepswandeling boeken of de wandelroute ook ‘op eigen houtje’ doen met de gratis izi.TRAVEL app voor je telefoon.

Rondje Must Sees 
Heb je nog niet eerder kennisgemaakt met ons rijke verleden? Tijdens het Rondje Must Sees zie je alle historische plekken die onze stad rijk is en je hoort meteen een aantal belangrijke verhalen uit onze 700 jaar geschiedenis. 

Meer winterse wandelingen

 

Genieten van theater en muziek

Een knus avondje uit
In IJsselstein vind je niet één, maar wel twee theaters met een boordevol programma van leuke voorstellingen, muziek, dans en toneel. Het is een plek waar je samen kunt komen om te lachen, te huilen, te applaudisseren en te genieten. Kom en laat je betoveren door de magie van het theater, waar de spotlights altijd schijnen.

Bij Fulco's Friday hoor je lekkere vibes en gezellige beats om op te dansen en draaien. Bij Theater Pantalone hoor je vooral muziek van bands zoals Undercover Rollings Stones Tribute Band en Genesis Project. Regelmatig ontmoet je elkaar bij het Regenboogcafé, waar iedereen zichzelf kan zijn.

Nieuw: Grand Ole Fulco
Wat ze in Nashville doen, proberen we in IJsselstein te evenaren met het Grand Ole Fulco. Met de SingerSongwriter Rounds halen we countrymuziek naar het Fulcotheater en volgen we het grote voorbeeld van de Grand Ole Opry. Deze aanstormende talenten stellen zich voor, laten van zich horen met 3 eigen geschreven liedjes. Kom kijken, luisteren en genieten op 21 en 27 januari en op 25 februari!

Muzikaal genieten 
Kom elke eerste zaterdagmiddag van de maand naar het stadje en geniet van een half uurtje Bach in de Oude Nicolaaskerk. Bekijk de agenda. En op 24 februari van 19.00 tot 01.00 uur is het tijd voor de wintereditie van het Podiumfestival. Feest mee met The Partysquad, Jeffrey Heesen en Brace, Henk Dissel, Jody Bernal en DJ Patjoo.

Meer cultuur snuiven

Vanaf 2 maart is er weer een nieuwe tentoonstelling bij Museum IJsselstein. Met 'De Kajuit en de (kunstzinnige) tijdsgeest van de jaren '80' richt MIJ de schijnwerpers op de jongerencultuur van de genoemde periode. Wat betekende het om zo'n thuishonk te hebben? Welke muziek werd er gedraaid?   

Rondje Kunst op Straat 
Een leuke en lange wandeling (12km) langs kunstwerken in de openbare ruimte van IJsselstein. De route gaat door de mooie, historische binnenstad en door verschillende wijken. De kunstwerken vertellen vaak ook iets over de plaats waar ze staan of over de geschiedenis of tradities van IJsselstein.

Winters shoppen

In de wintertijd proef je van specifieke smaken bij de gezellige restaurants en bars. Je kunt je ook zelf culinair uitleven. De speciaalzaken bieden je een ruim aanbod aan mooie (streek)producten en ambachtelijke lekkernijen. Haal het mooiste en lekkerste van onze lokale ondernemers in huis voor de feestdagen.

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 februari shop je de leukste koopjes bij de IJsselsteinse Outlet. Elke vrijdagavond is het koopavond en is er markt in de binnenstad (in de winter tot 19.00 uur). Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag. 

Carnaval in Apestad 

Hoewel je het niet verwacht met deze temperaturen, gaat het er heet aan toe tijdens Carnaval in Apestad. Vanaf vrijdag 9 februari staat Apestad IJsselstein 5 dagen in het teken van Carnaval met grote optocht, feestjes in alle leukbunkers, carnavalsmis, familiecarnaval en kindercarnaval. Bekijk het programma.

Leuke uitjes voor kids

Altijd wat te doen in IJsselstein

kasteeltoren-krokus-casparina-van-t-pad-1.jpg
Lente in IJsselstein
Ook de lente in je bol? Bekijk het overzicht met actieve en smaakvolle uitjes voor het voorjaar.
Lees meer
nl-ijsshkij-03954kajuit.jpg
Tentoonstelling: De Kajuit en de (kunstzinnige) tijdsgeest van de jaren '80

Lees meer
fulco-s-friday-1.jpg
Fulco's Friday
Een muzikaal feestje in het Fulcotheater, speciaal voor jongeren.
Lees meer
header-nb-lente.jpg
Erop uit met kids
Kom je spelen, speuren, shoppen, sporten en smullen in IJsselstein?
Lees meer
vlag-oude-nicolaaskerk-bernard-brosi--1.jpg
Koningsdag
Koningsdag in IJsselstein een groots koninklijk feest vóór IJsselsteiners en dóór IJsselsteiners.
Lees meer
beklimming-basiliek-ria-hooijen-bos-.jpg
Kinderrondleiding met gids
Wandel mee door de geschiedenis van IJsselstein en beleef spannende verhalen.
Lees meer
dodenherdenking3.jpg
Dodenherdenking
IJsselstein herdenkt slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, oorlogssituaties en vredesmissies.
Lees meer
windotter-low-res-1.jpg
Nationale Molendag
Maak kennis met De Windotter en restanten van vroegere molens in IJsselstein en omgeving.
Lees meer
IJsselsteinloop kids foto bernard brosi
IJsselsteinloop
De PodoXpert IJsselsteinloop vindt dit jaar voor de 41e keer plaats.
Lees meer
paardenlaan1-2.jpg
Wijkwandeling Nieuwpoort
Wandel mee met een gids en hoor de verhalen van deze oudste naoorlogse wijk van IJsselstein.
Lees meer
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein