winters-wandelen.jpg
Eten & Drinken
Recreëren

Winterwandelingen

Winters wandelen en opwarmadresjes
Winterwandelingen

Een wandeling door het winterse landschap geeft een verfrissende kijk op de omgeving. Even naar buiten geeft je misschien een koude neus en rode wangen, maar het zorgt ook voor wat extra energie. En tijdens of na zo'n frisse wandeling kun je lekker opwarmen bij de lokale horeca voor warme choco of een kop heerlijke snert. 

In dit blog delen we onze favoriete routes voor winterse wandelingen in IJsselstein én geven we je een paar adresjes waar je kunt neerstrijken voor een opwarmertje.

Stadswandelingen in de winter

  • Rondje Must Sees: Heb je nog niet eerder kennisgemaakt met ons rijke verleden? Tijdens het Rondje Must Sees zie je alle historische plekken die onze stad rijk is en je hoort meteen een aantal belangrijke verhalen uit onze 700 jaar geschiedenis. 
  • Rondje Verlicht IJsselstein: Dit rondje leidt je langs de verlichte en eeuwenoude gebouwen die IJsselstein uniek maken en vertelt je onderweg de verhalen. 
  • Rondje Kunst op Straat: Een leuke, maar lange wandeling (12km) langs kunstwerken in de openbare ruimte van IJsselstein. De route gaat door de mooie, historische binnenstad en door verschillende wijken. De kunstwerken vertellen vaak ook iets over de plaats waar ze staan of over de geschiedenis of tradities van IJsselstein. 

Je vindt de rondjes IJsselstein als audiotour in de gratis izi.TRAVEL app. Download de smartphone. In de app zoek je de route en nadat je op 'start' hebt gedrukt, verschijnt het routekaartje op je scherm. Je bent klaar om te gaan wandelen. De verhalen spelen automatisch af zodra je in de buurt bent van een bezienswaardigheid.

Winterse wandelingen rondom IJsselstein

  • Tussen Kromme IJssel en Lek (10,8 km): Een wandeling door prachtig landelijk gebied en over de dijk langs de Lek. Start: Molenstraat in IJsselstein.
  • De 8 van Marnemoende (8 km): Een levendige en afwisselende route (50% onverhard pad) door het boerenland en langs de rivier de Hollandse IJssel. Start bij TOP Marnemoende.
  • Torenroute (17,5 km): Een pittige maar zeer afwisselende wandeling door het Kasteelkwartier, ‘t Blokland met haar eendekooi en de Knollemanshoek met haar riverenlandschap. Start bij TOP Marnemoende. 

Even warm worden met iets lekkers

Wat eet je het liefst in de winter, maar staat niet op het menu in de zomer? Precies, snert! Daar is het nu de tijd voor. Na een fikse wandeling kun je best een kop van deze wintersoep gebruiken. Bij Lunchroom Melvienne staat het op de kaart, zelfgemaakte erwtensoep, net als bij De Stadskamer. Daar serveren ze het traditioneel met katenspek. En houd je niet van de groene variant? Dan kies je toch voor pompoensoep bij Loft 88. Ook heel lekker!

Warme choco mét slagroom

Een andere lekkere opwarmer die hoort bij uitstapjes in de winter is natuurlijk warme chocolademelk. Met of zonder slagroom, dat mag je zelf kiezen. Bij Cholaterie Zuccotto waan je je in 'choco-heaven', want daar zijn de variaties chocodrink lekker uitgebreid. Wil je liever koffie? Probeer dan de koffiespecials bij Rivers Marnemoende of Bagels & more. Kun je niet kiezen? Bij Koffiebar POM hebben ze beide warme dranken. 

Foto header: Frans van Hoogstraten

Altijd wat te doen in IJsselstein

kasteeltoren-krokus-casparina-van-t-pad-1.jpg
Lente in IJsselstein
Ook de lente in je bol? Bekijk het overzicht met actieve en smaakvolle uitjes voor het voorjaar.
Lees meer
nl-ijsshkij-03954kajuit.jpg
Tentoonstelling: De Kajuit en de (kunstzinnige) tijdsgeest van de jaren '80

Lees meer
fulco-s-friday-1.jpg
Fulco's Friday
Een muzikaal feestje in het Fulcotheater, speciaal voor jongeren.
Lees meer
header-nb-lente.jpg
Erop uit met kids
Kom je spelen, speuren, shoppen, sporten en smullen in IJsselstein?
Lees meer
vlag-oude-nicolaaskerk-bernard-brosi--1.jpg
Koningsdag
Koningsdag in IJsselstein een groots koninklijk feest vóór IJsselsteiners en dóór IJsselsteiners.
Lees meer
beklimming-basiliek-ria-hooijen-bos-.jpg
Kinderrondleiding met gids
Wandel mee door de geschiedenis van IJsselstein en beleef spannende verhalen.
Lees meer
dodenherdenking3.jpg
Dodenherdenking
IJsselstein herdenkt slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, oorlogssituaties en vredesmissies.
Lees meer
windotter-low-res-1.jpg
Nationale Molendag
Maak kennis met De Windotter en restanten van vroegere molens in IJsselstein en omgeving.
Lees meer
IJsselsteinloop kids foto bernard brosi
IJsselsteinloop
De PodoXpert IJsselsteinloop vindt dit jaar voor de 41e keer plaats.
Lees meer
paardenlaan1-2.jpg
Wijkwandeling Nieuwpoort
Wandel mee met een gids en hoor de verhalen van deze oudste naoorlogse wijk van IJsselstein.
Lees meer
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein