verlichte-toren-oude-nicolaaskerk-ijsselstein-mohammad-bakhash-1140p.jpg
Nieuws

Ontdek IJsselstein by night

Liefhebbers van historie, sfeer en verhalen kunnen de komende decemberavonden hun hart ophalen. In deze Maand van het Licht in IJsselstein zijn er rondleidingen in beide bijzondere kerktorens, met uniek uitzicht op de Grootste Kerstboom ter wereld, en stadswandelingen vol verhalen in en bij de verlichte monumenten in de binnenstad.

Avondrondleiding Oude Nicolaaskerk
Op donderdagavond 20 december geeft een gids van de Historische Kring IJsselstein een rondleiding door de bijzondere Oude Nicolaaskerk aan het Kronenburgplantsoen. De rondleiding is inclusief beklimming van de Pasqualini-toren, het oudste en eerste renaissancebouwwerk van boven de Alpen. Vanaf deze unieke toren kunnen deelnemers genieten van prachtig uitzicht over verlicht IJsselstein. De rondleiding begint om 19.30 uur. Graag vooraf aanmelden via info@hkij.nl. De kosten bedragen € 5,00 per persoon, kinderen € 2,50 (contant te betalen).

 

Beklimming Basiliek
Op donderdagavond 27 december is de St. Nicolaasbasiliek van 18.30 tot 21.00 uur geopend voor speciale beklimmingen van de gewelven. Bezoekers kunnen vanaf het dak van de kerk genieten van het zicht op de verlichte stad met de Grootste Kerstboom als stralend middelpunt. De rondleidingen onder leiding van een gids gaan om 18.30 uur van start. De laatste rondleiding begint om 20.30 uur. Na de beklimming staat er een warm drankje met kerstlekkernij klaar. Ook kan een kijkje worden genomen bij de kerststal. De kosten voor deze unieke rondleidingen bedragen € 5,00 per persoon, kinderen € 2,50 (contant te betalen).

 

Verlichte stadswandelingen
Op woensdagavond 19 december en 30 januari zijn er rondleidingen met gids langs de verlichte monumenten in de binnenstad van IJsselstein. In deze verlichte stadswandelingen is ook een bezoek aan de 16e-eeuwse Kasteeltoren opgenomen. De toren is satellietlocatie voor de tentoonstelling ‘Verlicht MIJ 2018. Nachtlandschappen’. Kunstenaar Matthijs Munnik tovert de Kasteeltoren om tot een spectaculair lichtlandschap. Met licht, kleur en laser geeft hij het interieur van de historische toren een compleet andere uitstraling.

De wandelingen starten om 19.30 uur vanaf de Bibliotheek, Overtoom 7. Graag vooraf reserveren bij UIT in IJsselstein l Tourist Info, via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen € 3,50 per persoon.

Maand van het Licht
Meer informatie om elkaar te ontmoeten in de Maand van het Licht Maand van het Licht in IJsselstein staan op de website.

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein