Winkelen in Nieuwegein

Nieuwegein is in 1971 ontstaan en is dus een nieuwe en moderne stad. Maar niet alleen de nieuw gebouwde wijken bepalen het beeld van de stad Nieuwegein. Ook de oudere wijken en historische kernen, die nog zichtbaar zijn door de geschiedenis van de oudere samengevoegde dorpen, zijn onmisbaar in de geschiedenis en het aanzien van de stad. Ontdek het grote winkelaanbod in deze moderne stad! 

In Nieuwegein kun je ook erg goed winkelen in een van de vele winkelcentra, bijvoorbeeld in winkelcentrum City Plaza. Hier kan je diverse grote winkelketens vinden, zoals de C&A, H&M en de Wereldwinkel. Winkelcentrum City Plaza ligt erg centraal in de stad Nieuwegein en is daarnaast ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Dit winkelcentrum bevindt zich ook gedeeltelijk buiten, waardoor je gezellig op het pleintje of een van de terrasjes kan vertoeven. Gelukkig kan je met slecht weer ook terecht in het winkelcentrum, omdat een gedeelte ook binnen en overdekt is. Als je een dag in Nieuwegein spendeert, is het leuk om een bezoek te brengen aan Jumpsquare Nieuwegein, dit is het grootste trampolinepark van Europa! 

Ontmoet winkelend IJsselstein

Ben je op zoek naar meer diverse en unieke winkels? In IJsselstein heb je een aantal gezellige winkelstraten, waar je verschillende bekende én unieke winkels vindt. In de iets minder bekende winkels krijg je de kans om merken te ontdekken die niet in grote winkelketens hangen. Dit geeft jou de leukste winkelervaring! Vanuit Utrecht gaat er een tram naar Nieuwegein en naar IJsselstein en zo kan je eenvoudig van winkelstraat naar winkelstraat reizen.

Ook heeft IJsselstein een prachtig historisch centrum waar je veel bijzondere gebouwen kan bezoeken zoals het historische stadhuis en de Kasteeltoren. Het Historisch Stadhuis vormde, samen met het ervoor gelegen plein De Plaats, het centrum van IJsselstein in de Middeleeuwen. Het historische centrum van IJsselstein met haar prachtige straten en grachtjes en fijne winkels maakt van jouw winkelervaring een gezellige en unieke dag! Maak je dag helemaal af door een van de fijne horecagelegenheden te ontdekken. Ontdek wat IJsselstein jou allemaal te bieden heeft en ontmoet elkaar in IJsselstein!

Ontmoet elkaar op mooie plaatsen in IJsselstein

Ontmoet elkaar in het theater, het museum of bij een festival of evenement. IJsselstein bruist van de activiteiten voor jong en oud. De stad IJsselstein verrast altijd. De mensen, gebouwen, winkels, restaurants, sportmogelijkheden of gewoon een terrasje. Je voelt je er blij.

Evenementen
Evenementen

Altijd wat te doen

IJsselstein bruist van de activiteiten voor jong en oud. Ontmoet elkaar in het theater, het museum of bij een festi...
Lees meer

Winkelen
Winkelen

In IJsselstein slaag je áltijd!

Winkelen in IJsse...
Lees meer

Eten & Drinken
Eten & Drinken

Lekkere koffie in de morgen, een dag zonder zorgen

Al in de vroege morgen is er bedrijvigheid in het horecaleven van IJsselstein. De e...
Lees meer

Recreëren
Recreëren

Kom in actie in IJsselstein

Voor een actief dagje uit kun je ook in IJsselstein terecht. Kom wandelen of fietsen in de mooie natuur va...
Lees meer

Kunst en Cultuur
Kunst en Cultuur

Ontdek onze historische vestingstad

Ontdek onze prachtige vestingstad boordevol monumenten en eigentijdse kunst en moderne architectuu...
Lees meer

Sporten
Sporten

Sporten binnen en buiten

Ontmoet elkaar bij een van de leuke sportverenigingen of -evenementen. Sporten doen we binnen en buiten, in w...
Lees meer

Overnachten
Overnachten

Neem de tijd en ontmoet IJsselstein

Slapen in hartje centrum, op of aan het water, in een tent of op een boerderij. Het is heerlijk om...
Lees meer

Rondjes IJsselstein
Rondjes IJsselstein
Lees meer

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein