Winkelen in Lopik

Lopik is een gemeente en dorp in de provincie Utrecht en is ontstaan uit diverse gemeentelijke herindelingen. In 1155 werd de nederzetting Lopik voor het eerst genoemd, toen sprak men over ‘Lobeke’. Onder de inwoners bestaan verschillende opvattingen over de naamsverklaring, een discussie die waarschijnlijk nog lang zal leven. Voor je dagelijkse boodschappen kan je in Lopik goed terecht.

Voor natuurliefhebbers is Lopik een prachtplek: verschillende wandel-, fiets- en kanoroutes doorkruisen Lopik. Ook is er een klein strandje in Lopik, gelegen aan de Lek, ideaal voor mooie zonnige dagen. Door Lopik Natuurlek worden regelmatig evenementen georganiseerd in de natuur van Lopik, zoals een zwemvierdaagse en discozwemmen. Voor ieder wat wils dus in Lopik! Ook zijn er een aantal leuke winkels te vinden waar je je dagelijkse boodschappen kunt halen.

Ontmoet winkelend IJsselstein

Kun je in Lopik je winkel behoeftes niet helemaal vervullen? Ga dan eens een dagje naar IJsselstein! IJsselstein is goed bereikbaar vanuit Lopik en je vindt er een groter aanbod van winkels dan in Lopik, maar er heerst wel een vergelijkbare authentieke sfeer. Er is een gezellige winkelstraat, met bekende en unieke winkels, en een historisch centrum met bijzondere gebouwen zoals de Kasteeltoren. De Kasteeltoren is historisch gezien van groot belang voor de stad IJsselstein, deze toren is namelijk de basis voor de huidige stad IJsselstein. De Kasteeltoren maakte ooit deel uit van Kasteel IJsselstein, maar het kasteel is al in 1888 afgebroken en nu is alleen nog de toren over. Deze kasteeltoren is zeker een bezoekje waard!

Er zijn in IJsselstein verschillende unieke kledingboetieks waar je merken ontdekt die niet in grote kledingketens hangen. Zo is een dagje winkelen in IJsselstein een unieke ervaring, die niet compleet is zonder een van de fijne horecagelegenheden te hebben ontdekt. Neem plaats bij een van de fijne terrasjes aan het water en ontspan onder het genot van heerlijk eten na een gezellige winkeldag. In de winter kan je de grootste kerstboom ter wereld vinden in IJsselstein, een unieke ervaring! 

Het historische centrum van IJsselstein met haar prachtige straten en bijzondere gebouwen maakt van jouw winkelervaring een gezellige en fijne dag! Ontmoet elkaar in IJsselstein!

Ontmoet elkaar op mooie plaatsen in IJsselstein

Ontmoet elkaar in het theater, het museum of bij een festival of evenement. IJsselstein bruist van de activiteiten voor jong en oud. De stad IJsselstein verrast altijd. De mensen, gebouwen, winkels, restaurants, sportmogelijkheden of gewoon een terrasje. Je voelt je er blij.

Evenementen
Evenementen

Altijd wat te doen

IJsselstein bruist van de activiteiten voor jong en oud. Ontmoet elkaar in het theater, het museum of bij een festi...
Lees meer

Winkelen
Winkelen

In IJsselstein slaag je áltijd!

Winkelen in IJsse...
Lees meer

Eten & Drinken
Eten & Drinken

Lekkere koffie in de morgen, een dag zonder zorgen

Al in de vroege morgen is er bedrijvigheid in het horecaleven van IJsselstein. De e...
Lees meer

Recreëren
Recreëren

Kom in actie in IJsselstein

Voor een actief dagje uit kun je ook in IJsselstein terecht. Kom wandelen of fietsen in de mooie natuur va...
Lees meer

Kunst en Cultuur
Kunst en Cultuur

Ontdek onze historische vestingstad

Ontdek onze prachtige vestingstad boordevol monumenten en eigentijdse kunst en moderne architectuu...
Lees meer

Sporten
Sporten

Sporten binnen en buiten

Ontmoet elkaar bij een van de leuke sportverenigingen of -evenementen. Sporten doen we binnen en buiten, in w...
Lees meer

Overnachten
Overnachten

Neem de tijd en ontmoet IJsselstein

Slapen in hartje centrum, op of aan het water, in een tent of op een boerderij. Het is heerlijk om...
Lees meer

Rondjes IJsselstein
Rondjes IJsselstein
Lees meer

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein