Winkelen in De Meern

De Meern is een woonplaats in de gemeente Utrecht en vormt samen met Vleuten en Leidsche Rijn het verstedelijkte gebied, ook wel ‘Project Leidsche Rijn’. De Meern heeft een rijke geschiedenis, want in de Romeinse tijd liep de noordelijke grens van het Romeinse Rijk door het grondgebied van wat nu De Meern is. Ontdek het winkelaanbod in deze historische stad.

Een bijzonder gebouw in De Meern, dat een kenmerk is van de rijke geschiedenis van het gebied, is dan ook het gereconstrueerde Romeinse fort Castellum Hoge Woerd. Dit is een interpretatie van het fort met wallen van wel zes meter hoog. Je begeeft je hier boven de restanten van het Romeinse fort, geniet van de indrukwekkende reconstructie van het fort in het eromheen aangelegde park.

Bekijk vervolgens in Museum Hoge Woerd het compleet opgegraven Romeinse schip De Meern 1 dat daar permanent is tentoongesteld. Naast een rijke geschiedenis is De Meern ook een prima plek om te winkelen. Op het Mereveldplein in De Meern haal je in het winkelcentrum je dagelijkse boodschappen. 

Ontmoet winkelend IJsselstein

Echte winkels om te shoppen kan je hier echter niet vinden. Is het winkelaanbod in De Meern te weinig? Ben je meer op zoek naar unieke winkels? In IJsselstein is het aanbod van winkels groter dan in De Meern, maar je vindt er dezelfde authentieke sfeer. Vanaf de Noord IJsseldijk is IJsselstein goed bereikbaar vanuit De Meern. Onderweg kom je ook nog langs Marnemoende, dit is een bijzondere jachthaven met een restaurant en terras. IJsselstein heeft gezellige winkelstraten, met bekende en unieke winkels. In deze boetieken ontdek je fijne merken die je niet vindt in grote kledingketens, een unieke winkelervaring! Ook heeft IJsselstein een historisch centrum met bijzondere gebouwen, zoals de Basiliek. De driebeukige hallenkerk, gebouwd in de neogotische stijl, is in 1887 in gebruik genomen. Op 11 november 1972 heeft Paus Paulus na een renovatie de kerk de titel ‘Basilica Minor’ gegeven, dit is de hoogste eretitel die een kerk buiten Rome kan krijgen.

Ontdek in IJsselstein mooie historische gebouwen, leuke kledingboetiekjes en gezellige horeca. Geniet van een van de bijzondere restaurants, bijvoorbeeld aan het water! Ontmoet elkaar in IJsselstein! Wij zijn blij je te zien!

Ontmoet elkaar op mooie plaatsen in IJsselstein

Ontmoet elkaar in het theater, het museum of bij een festival of evenement. IJsselstein bruist van de activiteiten voor jong en oud. De stad IJsselstein verrast altijd. De mensen, gebouwen, winkels, restaurants, sportmogelijkheden of gewoon een terrasje. Je voelt je er blij.

Evenementen
Evenementen

Altijd wat te doen

IJsselstein bruist van de activiteiten voor jong en oud. Ontmoet elkaar in het theater, het museum of bij een festi...
Lees meer

Winkelen
Winkelen

In IJsselstein slaag je áltijd!

Winkelen in IJsse...
Lees meer

Eten & Drinken
Eten & Drinken

Lekkere koffie in de morgen, een dag zonder zorgen

Al in de vroege morgen is er bedrijvigheid in het horecaleven van IJsselstein. De e...
Lees meer

Recreëren
Recreëren

Kom in actie in IJsselstein

Voor een actief dagje uit kun je ook in IJsselstein terecht. Kom wandelen of fietsen in de mooie natuur va...
Lees meer

Kunst en Cultuur
Kunst en Cultuur

Ontdek onze historische vestingstad

Ontdek onze prachtige vestingstad boordevol monumenten en eigentijdse kunst en moderne architectuu...
Lees meer

Sporten
Sporten

Sporten binnen en buiten

Ontmoet elkaar bij een van de leuke sportverenigingen of -evenementen. Sporten doen we binnen en buiten, in w...
Lees meer

Overnachten
Overnachten

Neem de tijd en ontmoet IJsselstein

Slapen in hartje centrum, op of aan het water, in een tent of op een boerderij. Het is heerlijk om...
Lees meer

Rondjes IJsselstein
Rondjes IJsselstein
Lees meer

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein