Winkelen in Houten

Houten is een woonplaats vlakbij Utrecht en heeft een opmerkelijke geschiedenis. Uit archeologisch onderzoek blijkt dat de omgeving van Houten in de Bronstijd al werd bewoond en dat is uniek in Nederland! Houten staat vandaag de dag bekend om zijn unieke stedenbouwkundige structuur en aandacht voor fietsers en wandelaars. Goed bereikbaar voor een dagje winkelen dus!

Voor natuurliefhebbers is het in Houten zeer goed vertoeven vanwege de breed aangelegde fietspaden en het vele groen. In 2008 en 2018 is Houten zelfs uitgeroepen tot “Fietsstad van Nederland”. Vanwege de grote aanwezigheid van fietsers blijft Houten een veilige, schone en rustige stad, waar auto's weinig komen maar waar er wel goede parkeervoorzieningen in de stad zijn. In Houten kan je een bezoekje brengen aan de Cinelounge, dit is een servicebioscoop waarbij je vanuit de bioscoopzaal op een serviceknop kan drukken om zo de bediening te roepen. Vanuit je bioscoopstoel kan je zo jouw favoriete snack bestellen. Ook winkelen kan je in Houten zeker! Met 140 winkels biedt het stadshart een grote variatie aan winkels. Zo zijn er in Houten ook diverse grote winkelcentra. Voor ieder wat wils dus in Houten! 

Ontmoet winkelend IJsselstein

Mocht je op zoek zijn naar meer winkelplezier, dan is IJsselstein een leuk alternatief! In IJsselstein vind je zowel bekende als onbekende winkels in de historische en gezellige winkelstraten. Zo zijn er vele kledingboetiekjes te vinden waar je merken kan ontdekken die je niet zo snel in een grote winkelketen tegen zou komen. Het centrum van IJsselstein is omringd door een aantal grachten en mooie, oude panden die samen het mooie uiterlijk van het centrum vormen. Een bezoekje aan de Oude Nicolaaskerk tijdens het winkelen is dan ook een must! Deze kerk was namelijk, naast het oude Kasteel, het belangrijkste gebouw van de stad rond 1300 en heeft een interessante geschiedenis. Ook een bezoekje aan Museum IJsselstein mag niet ontbreken in jouw winkeldag, je vindt hier prachtige hedendaagse kunst. 

De combinatie van de authentieke sfeer door de geschiedenis en de unieke kledingzaken maakt de winkelervaring in IJsselstein helemaal compleet en zeker een aanrader! Ontmoet elkaar in IJsselstein.

Ontmoet elkaar op mooie plaatsen in IJsselstein

Ontmoet elkaar in het theater, het museum of bij een festival of evenement. IJsselstein bruist van de activiteiten voor jong en oud. De stad IJsselstein verrast altijd. De mensen, gebouwen, winkels, restaurants, sportmogelijkheden of gewoon een terrasje. Je voelt je er blij.

Evenementen
Evenementen

Altijd wat te doen

IJsselstein bruist van de activiteiten voor jong en oud. Ontmoet elkaar in het theater, het museum of bij een festi...
Lees meer

Winkelen
Winkelen

In IJsselstein slaag je áltijd!

Winkelen in IJsse...
Lees meer

Eten & Drinken
Eten & Drinken

Lekkere koffie in de morgen, een dag zonder zorgen

Al in de vroege morgen is er bedrijvigheid in het horecaleven van IJsselstein. De e...
Lees meer

Recreëren
Recreëren

Kom in actie in IJsselstein

Voor een actief dagje uit kun je ook in IJsselstein terecht. Kom wandelen of fietsen in de mooie natuur va...
Lees meer

Kunst en Cultuur
Kunst en Cultuur

Ontdek onze historische vestingstad

Ontdek onze prachtige vestingstad boordevol monumenten en eigentijdse kunst en moderne architectuu...
Lees meer

Sporten
Sporten

Sporten binnen en buiten

Ontmoet elkaar bij een van de leuke sportverenigingen of -evenementen. Sporten doen we binnen en buiten, in w...
Lees meer

Overnachten
Overnachten

Neem de tijd en ontmoet IJsselstein

Slapen in hartje centrum, op of aan het water, in een tent of op een boerderij. Het is heerlijk om...
Lees meer

Rondjes IJsselstein
Rondjes IJsselstein
Lees meer

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein