bannerijss710-jpg.jpg
Nieuws

710 jaar IJsselstein

710 jaar IJsselstein wapent zich met ‘stadsschild’ 

De coronacrisis raakt ons allemaal diep. Op de sociale media wisselen meningen over het resetten van de samenleving, het thuiswerken en het afstand houden van elkaar in hoog tempo af. Soms met humor, soms met verdriet. Reden voor ‘Comité IJsselstein 700 jaar Stad’ om een symbolisch schild aan te bieden. Woensdag 22 april 2020 bestaat IJsselstein 710 jaar en dat is een goede aanleiding.

Oud-burgemeester Patrick van den Brink benaderde zijn opvolger Patrick van Domburg: ‘De IJsselsteinse tweekleur voor de hele stad’, was het idee. Over de symboliek waren zij het snel eens: ‘Tonen er voor elkaar te zijn en samen door deze moeilijke tijd komen’. Burgemeester Van Domburg vroeg of Van den Brink een team achter zich had om het plan uit te werken. Vanzelfsprekend vond hij direct het comité uit 2010 aan zijn zijde. Van den Brink benaderde Cees Galjé, Coert van Ee, Bart Rietveld en Huib Veldhuijsen voor een online bijeenkomst. Als vanouds werden creatieve ideeën gewisseld, protocollen doorgenomen en haalbaarheid gewogen. Een bescheiden en te behappen plan met groot effect is het resultaat. 

Oproep uithangen IJsselsteinse vlag 
Een oproep aan heel IJsselstein om van 22 april tot en met 16 mei de geel-zwarte tweekleur uit te hangen of voor het raam te hangen. Oud-comitévoorzitter Huib Veldhuijsen: ‘Wij mochten in 2010 een programma opstellen namens en met alle sportverenigingen, kerkgemeenschappen, ondernemers, horeca, gemeente en culturele en maatschappelijke organisaties en verenigingen. Het zou fantastisch zijn als IJsselstein met dit symbool, ook een decennium later, wil tonen er voor elkaar te zijn.’ 

Affiche geel-zwarte vlag
Op IJsselstein710jaarstad.nl is het geel-zwarte affiche te vinden, downloaden en te printen. Op 15 april verschijnt het paginagrote affiche in Zenderstreeknieuws.

Voor 27 april, 4 en 5 mei geldt uiteraard het normale vlaggenprotocol.

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein