verlichte-wandeling-met-kasteeltoren-bernard-brosi-low-res-3.jpg
Nieuws

Avondrondleiding door verlicht IJsselstein

UIT in IJsselstein organiseert op woensdag 30 januari weer een bijzondere rondleiding langs de verlichte monumenten in de binnenstad van IJsselstein. Een stadsgids neemt de wandelaars mee op een historische ontdekkingstocht langs de eeuwenoude gebouwen die IJsselstein uniek maken. 

Met bezoek aan de Kasteeltoren
Bijzonder aan deze avondrondleiding is dat de deelnemers de mogelijkheid krijgen een kijkje te nemen in de zestiende-eeuwse Kasteeltoren. De toren is tot en met 24 februari 2019 in gebruik als satellietlocatie voor de tentoonstelling Verlicht MIJ 2018. Nachtlandschappen. Kunstenaar Matthijs Munnik tovert de Kasteeltoren om tot een spectaculair lichtlandschap. Met licht, kleur en laser geeft hij het interieur van de historische toren een compleet andere uitstraling.

Verlicht MIJ 2018
In Verlicht MIJ 2018 zijn werken samengebracht waarin de nacht een belangrijke rol speelt. Een spel tussen licht en donker, tussen het zichtbare en onzichtbare. Van maanlicht tot optische illusies en van contrasten tot de kleuren van het landschap. Verlicht MIJ 2018 toont nachtlandschappen in zijn verschillende verschijningsvormen. 

Praktische informatie en aanmelden
De wandeling start om 19.30 uur vanaf de Bibliotheek, Overtoom 7, en duren circa anderhalf uur. Graag vooraf reserveren bij  UIT in IJsselstein l Tourist Info, via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen € 3,50 per persoon. 

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein