avondrondleiding-door-verlicht-ijsselstein-foto-kasteeltoren-tony-buijse-lr-1.jpg
Nieuws

Avondrondleiding met bezoek Kasteeltoren

UIT in IJsselstein organiseert op dinsdagavond 28 november weer een rondleiding langs de verlichte monumenten in de binnenstad van IJsselstein. Een stadsgids neemt de wandelaars mee op een historische ontdekkingstocht langs de eeuwenoude gebouwen die IJsselstein uniek maken. 

Met bezoek aan de Kasteeltoren
Bijzonder aan deze avondrondleiding is dat de deelnemers de mogelijkheid krijgen een kijkje te nemen in de zestiende-eeuwse Loyertoren. Ooit stond hier een groot kasteel: Kasteel IJsselstein. Duik deze avond even in de geschiedenis en beleef hedendaagse cultuur in de IJsselsteinse Kasteeltoren. Tot 14 januari zijn er werken te zien uit de tentoonstelling ‘Do For Love’ van Museum IJsselstein. En misschien kunnen de deelnemers nog een glimp opvangen van Sint die tijdelijk zijn werk- en slaapkamer in de toren heeft.

Aanmelden
Belangstellenden kunnen vooraf reserveren bij UIT in IJsselstein | Tourist Info via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen €5,00 per persoon. Start rondleiding: 19.30 uur, vanaf Overtoom 7 (voor de bibliotheek).

Foto: Tony Buijse

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein