verlicht-ijsselstein-met-brandspuithuisje-1140p-1.jpg
Nieuws

Avondrondleiding met gids door historisch IJsselstein

In verband met de maatregelen rond het coronavirus gaan onze rondleidingen op woensdagavond 25 maart niet door. Alle deelnemers worden benaderd en krijgen hun geld terug of kunnen deelnemen aan onze wandelingen in het najaar. We hopen op uw begrip. 

UIT in IJsselstein organiseert op woensdagavond 25 maart voor de laatste keer dit seizoen een rondleiding langs de verlichte monumenten in de historische binnenstad van IJsselstein. De stadsgids neemt de wandelaars mee op een ontdekkingstocht langs de eeuwenoude gebouwen die IJsselstein uniek maken.  

Tijdens deze laatste verlichte wandeling kunnen de deelnemers ook een kijkje nemen in het Brandspuithuisje uit 1622, waar tegenwoordig authentiek Indisch getafeld kan worden. Huidige ‘bewoners’ van dit sfeervolle pand, de eigenaren van restaurant Kingsdish IJsselstein, vertellen in passende kledij de verhalen bij dit zogenaamde ‘Poortershuysje’. 

Praktische informatie en aanmelden
De wandeling op woensdag 25 maart start om 20.30 uur vanaf de Bibliotheek, Overtoom 7, en duurt circa anderhalf uur. Graag vooraf reserveren bij UIT in IJsselstein/Tourist Info via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen €3,50 per persoon.

Meer informatie: www.ijsselstein.nl

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein