Stadswaag | foto Beeldboot/Gertjan Kooij
Nieuws

Avondwandeling met ijsproeverij

Op donderdagavond 28 juni organiseert UIT in IJsselstein l Tourist Info een stadswandeling door de binnenstad van IJsselstein. De stadsgids laat je kennis maken met historisch en ambachtelijk IJsselstein. 

Tijdens de wandeling kun je een kijkje nemen in De Waag. De waagmeester is aanwezig om je meer te vertellen over de werking van de oude Stadswaag uit 1779. In het verleden werd in dit gebouw hennep, graan en kleinvee gewogen. Ook neemt de stadsgids je mee naar Korenmolen De Windotter voor verhalen en een ontmoeting met molenaar Maarten Dolman.

De stadswandeling eindigt bij Luigi’s IJssalon, al 13 jaar een begrip in IJsselstein en omstreken. IJsbereider Chris van Dijken laat je zien hoe het ambachtelijke schepijs van Luigi’s wordt gemaakt. Vanuit zijn passie voor het vak neemt hij je mee in de wereld van de ijsbereider. Hij vertelt je leuke wetenswaardigheden over het bereiden van ijs en geeft je een kijkje in de keuken van een ambachtelijke ijsmakerij. Na afloop is er een ijsproeverij en kun je zelf proeven van huisgemaakte ijssmaken.

Praktische informatie en aanmelden
De wandeling start om 19.30 uur vanaf de Bibliotheek, Overtoom 7, en duurt circa anderhalf uur. Aansluitend vindt de ijsproeverij plaats. 

Deelname aan deze ambachtelijke stadswandeling is gratis. Er is plaats voor 15 personen.
Graag vooraf reserveren bij UIT in IJsselstein l Tourist Info via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273.

Maand van de ambachten
De hele maand juni staat in teken van ambacht met proeverijen, demonstraties, rondleidingen, mini-workshops en activiteiten. 

Bekijk het uitgebreide programma.

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein