ijsselstein-5202967-foto-tanjavlieger-1.jpg
Nieuws

Bibliotheek IJsselstein weer open

Maandag 25 mei gaat de Bibliotheek IJsselstein weer open. De bibliotheek is alleen open om boeken te lenen. De werkplekken, de computers en de toiletten blijven vooralsnog gesloten. En er gelden andere regels dan normaal. 

Alleen lenen en terugbrengen, niet verblijven
De bibliotheek is alleen geopend om boeken te lenen, nog niet om te verblijven. Dat betekent dat mensen nog geen gebruik kunnen maken van de leestafel, de werkplekken, de computers, het koffieautomaat en de toiletten. Ook printen en kopiëren en het gebruik van de betaalzuil is nog niet mogelijk.

Extra maatregelen
Om de dienstverlening weer veilig op te starten, zijn er extra maatregelen genomen.
Gert Staal, directeur bestuurder:

“Bij binnenkomst vragen wij mensen om hun handen te desinfecteren. Op die manier kunnen mensen toch een boek uit de kast pakken om de achterzijde te lezen en een keuze te maken. Om de verblijfsduur te verkorten, vragen wij onze leden thuis in de catalogus te kijken of het boek dat ze voor ogen hebben ook aanwezig is. Of hun boeken te reserveren. Natuurlijk hebben ook wij te maken met het feit dat er een beperkt aantal mensen tegelijk binnen mag zijn. Dit hebben wij opgelost met een ‘mandjes-beleid’. Iedereen die binnenkomt, krijgt een mandje. Als de mandjes op zijn, vragen wij de mensen buiten te wachten totdat er weer een mandje beschikbaar is. Op deze manier kunnen wij het aantal mensen dat binnen is overzichtelijk reguleren. Met dank aan al onze vrijwilligers en medewerkers is het ons gelukt om ruime openingstijden te realiseren. Het is voor ons allemaal kijken hoe het gaat lopen. Maar we zijn goed voorbereid. We kijken ernaar uit om onze leden weer te ontvangen.” 

Openingstijden
De Bibliotheek IJsselstein is open van maandag tot en met donderdag van 9.00 – 17.00 uur, vrijdag van 9.00 – 20.00 uur en zaterdag van 10.00 – 16.00 uur.

Activiteiten
Vanaf 1 juni worden bepaalde activiteiten weer opgestart. Hoe dit in IJsselstein vorm gaat krijgen en welke activiteiten dit zijn, wordt nu onderzocht.

AfhaalBieb
De AfhaalBieb is vanaf vrijdag 22 mei gesloten.

Meer informatie
Voor meer informatie, kunt u terecht op www.bibliotheeklekenijssel.nl.

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein