canonwand-foto-tom-zoethout.jpg
Nieuws

Canon van IJsselstein in beeld

In navolging van de canon van Nederland heeft de Historische Kring IJsselstein (HKIJ) in 2013 de canon van IJsselstein opgesteld. Deze canon vertelt in 14 bouwstenen de belangrijkste onderdelen van de geschiedenis van IJsselstein. Op verzoek van Museum IJsselstein (MIJ) verwerkte kunstenaar Fedor van Rossem de canon op een bestaande kastenwand in de educatieruimte van het museum. 

Op zaterdag 13 oktober 2018 vindt om 15.00 uur de onthulling van de canonwand plaats in Museum IJsselstein, Walkade 2.

De IJsselsteinse canon geeft datgene weer wat iedere IJsselsteiner van zijn of haar geschiedenis zou moeten weten. Er zijn veel parallellen te trekken tussen de Vaderlandse en de IJsselsteinse geschiedenis. Onder leiding van de Historische Kring zal de canon verder worden geactualiseerd en uitgebreid. HKIJ-voorzitter Bart Rietveld vertelt op 13 oktober uitgebreid over de totstandkoming van dit project. De onthulling van de canon is de start van een uitgebreid traject. 

In ontwikkeling zijn een aantal audiotours voor in het museum (voor volwassenen en kinderen) en een tour voor de buitenlocatie door de historische binnenstad van IJsselstein. Het bestaande educatieprogramma zal op termijn worden aangepast om aan te sluiten op de canon en er zullen ook nieuwe lessen ontwikkeld worden. Het doel is om uiteindelijk de gehele basisschool (groep 1 t/m 8) te bedienen van educatieve programma's rondom de canon.   

Bezoekadres 
Museum IJsselstein
Walkade 2, 3401 DS IJsselstein  
www.museumijsselstein.nl  
Telefoon 030 - 688 6800 
Openingstijden museum: woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.  

Foto: Overzicht canonwand, foto Tom Zoethout 
Foto: Detail canonwand, foto Museum IJsselstein


Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein