foto-jeugdloop-1.jpg
Nieuws

De 39e editie van de PodoXpert IJsselsteinloop zit er weer op

Bijna 2.100 deelnemers hebben zich ingeschreven en er zijn er zo’n 1.700 gefinisht. Met prima weersomstandigheden was het voor toeschouwers goed toeven langs het parcours.

Het eerste startschot klonk voor de Rabobank Jeugdloop voor hun afstand van 1 of 2 kilometer. Voor ieder kind was er een medaille én een hardloopshirt.

Aan de start van de Jumbo Ruben Metselaar 10 km stonden ruim 700 lopers. Na 33:10 minuten kwam Alex Frederico uit Utrecht als winnaar over de finish. De eerste dame, Daphne Schinkel ook uit Utrecht, klokte op 42:19 minuten. Als extra prijs voor de 1e IJsselsteinse dame en heer reikte Ruben Metselaar een cheque uit voor 1 minuut gratis winkelen.

Daarna klonk de starttoeter voor de start van de Runnersworld Utrecht halve marathon. Deze afstand werd gewonnen door Leendert van der Lugt uit Alblasserdam met een tijd van 1:08:44 uur. De eerste dame, Mireille Baart uit Wageningen, finishte in een tijd van 1:22:33 uur.

Bij het laatste onderdeel, de Body Business 5 km, vertrokken ruim 400 deelnemers. Hier was de snelste hardloper Arjan van der Logt uit Houten met een tijd van 16:35 minuten. Niet lang daarna finishte de eerste dame op deze afstand: Ann Schoot Uiterkamp uit Utrecht in een tijd van 17:48 minuten.

De eerste plaatsen in het Terberg Totaal Installaties bedrijvenklassement zijn voor:
5 km: Oosterlicht Vianen 3
10 km: ValidR team 1
Halve marathon: ValidR team 1

Een aantal lopers is onwel geworden maar zij zijn, na hulp van het medisch team en/of een observatie in het ziekenhuis, voldoende hersteld en weer thuis.

Voor de goede doelen is er weer een mooi bedrag opgehaald! Dit jaar waren dit Stichting Semmy en de Dierenambulance IJsselstein. Zij ontvangen ieder € 4.000,-. Daarnaast krijgen zij elk € 1.000,-, geschonken door twee hoofdsponsoren: Nh 1816 Verzekeringen en Werkhoven Advies.

Wederom kan de organisatie van de IJsselsteinloop terugkijken op een groot succes met vele positieve reacties van deelnemers, sponsoren en vrijwilligers. De organisatie gaat onmiddellijk aan de slag voor een feestelijke editie: de 40e! Deze wordt gehouden op zaterdag 27 mei 2023.

Foto: Arthur Krijgsman/Artstel Fotografie (meer foto's)

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein