grootste-kerstboom-foto-ron-de-smit-lr-.jpg
Nieuws

De Grootste Kerstboom duurzaam in de schijnwerpers

Vanaf zaterdag 7 december a.s. straalt De Grootste Kerstboom weer over IJsselstein en de regio. Nieuwe duurzame schijnwerpers op de stam en de piek van de boom  zetten dé trots van IJsselstein vier weken lang nog mooier in het licht dan voorgaande jaren.  

Ghita van der Kraan, voorzitter van het bestuur: “Onze grote wens was de verlichting van de piek- en voetverlichting van De Grootste Kerstboom te vervangen. Ons streven is de kerstboom zo energiezuinig mogelijk te verlichten. De oude halogeen lampen verbruiken meer stroom dan moderne duurzame led-armaturen. Dit vraagt echter een grote investering. En daarom zijn we super blij met de steun van verlichtingsfabrikant LEDVANCE Benelux en de donatie van de Rabobank Utrechtse Waarden e.o.vanuit hun stimuleringsfonds. Dit voorjaar hebben we de nieuwe schijnwerpers getest en vervolgens de aankoop gedaan. En ik kan alle IJsselsteiners verzekeren: het is prachtig!”

Testen nieuwe duurzame led-armaturen
Verlichtingsfabrikant LEDVANCE Benelux heeft een aantal verschillende duurzame led-armaturen beschikbaar gesteld om te testen. Samen met dit bedrijf en de expertise van lichtspecialist Ampco Flashlight Rental uit Utrecht en de hulp van Cellnex (het telecombedrijf dat eigenaar is van de toren) zijn op een hoogte van 100 meter, net voordat de buismast begint, de schijnwerpers opgesteld en aangesloten. Vervolgens is in het avondschemer op enkele kilometers afstand de zichtbaarheid beoordeeld. De gekozen schijnwerpers deden het in de combinatie van een koele kleurentemperatuur en intenste lichtpuntbron, het beste.

Wanneer gaat De Grootste Kerstboom stralen?
De tot kerstboom omgetoverde Gerbrandytoren in IJsselstein zal van zaterdag 7 december 2024 tot en met maandag 6 januari 2025 stralen. Op www.degrootstekerstboom.nl en www.facebook.com/degrootstekerstboom  en ons instagramaccount  geven we  geregeld nieuwe informatie over de De Grootste Kerstboom en het ontstekingsfeest.

Foto: Ron de Smit

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein