kerstmarkt1-avl-1140p-1.jpg
Nieuws

Een weekend lang kerstmarkt

IJsselstein staat vanaf zaterdag 8 december in het teken van Kerst met de jaarlijkse kerstmarkt in de historische binnenstad en de feestelijke ontsteking van de Grootste Kerstboom ter wereld. Dit jaar kunnen bezoekers op zaterdag 8 en zondag 9 december gezellig struinen op de markt.

Proef de kerstsfeer en kom uitgebreid snuffelen op de kerstmarkt met speciale kerstartikelen, cadeaus en decemberlekkernijen. De kerstmarkt vindt plaats in de winkelstraten, op het Basiliekpad en de Overtoom en duurt op zaterdag 8 december van 11.00 tot 21.00 uur en op zondag 9 december van 12 tot 17.00 uur. De Overtoom wordt ingericht als gezellig foodplein. Voor de kinderen zijn er op De Plaats voor het Historisch Stadhuis diverse leuke attracties en activiteiten.

Muzikale omlijsting

Op beide dagen worden optredens in kerstsfeer gegeven op diverse locaties. Op zaterdag 8 december komen tussen 13.00 en 17.00 uur Dansinstituut Dolstra, Dutch Pride en Peppers. Van 17.00 tot 21.00 uur maken het Kerstmannenkoor en musicalgroep Starlight Boulevard een muzikale ronde door de binnenstad. Zondag 9 december zorgen Dansinstituut Dolstra, het Kerstmannenkoor en Peppers voor de muzikale omlijsting.

IJsselstein On Ice

Tijdens de kerstmarkt kan er ook geschaatst worden op de ijsbaan in het Kasteelpark. De schaatsbaan wordt op vrijdagavond 7 december magisch geopend en blijft open tot en met zondag 13 januari.  

 

Ontsteking Grootste Kerstboom

Om 19.45 uur start op evenemententerrein Het Podium het feestprogramma rond de ontsteking van de Grootste Kerstboom met onder andere optredens van DJ Silvan, de IJsselsteinse zanger Dennis Baars en Dansinstituut Dolstra. De Kerstboom wordt rond 20.40 uur ontstoken. Aansluitend betreedt ‘America’s Got Talent’ finaliste Glennis Grace het podium.

Maand van het Licht

Meer informatie over de kerstmarkt, IJsselstein On Ice, de ontsteking van de Grootste Kerstboom is te vinden op IJsselstein.nl. Daar staan meer tips om elkaar te ontmoeten in de Maand van het Licht in IJsselstein.

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein