fas5200-low-res-1.jpg
Nieuws

Fietsrondleiding met gids

UIT in IJsselstein organiseert deze zomer samen met de Historische Kring IJsselstein rondleidingen per fiets. Op woensdagavond 19 juli neemt de gids de deelnemers mee langs diverse moderne gebouwen om de architectuur te bekijken en de achtergronden toe te lichten. De rondleiding van woensdagavond 23 augustus staat in het teken van verhalen over de zendergeschiedenis van IJsselstein.

Fietsen langs architectuur
De rondleiding per fiets op woensdag 19 juli wordt geleid door architect en gids Marlies Adriaansen. De route gaat langs moderne (kantoor)gebouwen en uitbreidingen, zoals het kantoor van Diets en van der Sanden en De Curve (met de gebogen ramen op de hoeken) van EVA architecten. Ook het opvallende pand van Schilte is in de route opgenomen. Verder gaat de route langs woningen van architecten Hans Been en Walter van Meijl.

Fietsen langs de zendergeschiedenis
Op woensdag 23 augustus kunnen belangstellenden meefietsen met een gids van de Historische Kring IJsselstein langs de locaties waar zenders staan of hebben gestaan of plekken die te maken hebben met de zendergeschiedenis. De gidsen vertellen verhalen bij onder andere het tuiblok van de eerste televisiezender, de Gerbrandytoren en het zendergebouw van de Nederlandse omroep (het Nozema-gebouw) in Zenderpark. Ook wordt afgestapt bij het Zendstation en is er een mogelijkheid een kijkje te nemen in het Omroep Zender Museum.

Praktische informatie en aanmelden
Beiden rondleidingen starten om 19.00 uur voor de Bibliotheek, Overtoom 7 en duren circa 2 uur. Deelnemers betalen € 5,00 per persoon. Aanmelden voor de rondleidingen via info@uitinijsselsten.nl of 030 688 72 73.

Meer informatie: www.inijsselstein.nl

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein