ger1805042976.jpg
Nieuws

Fietsroutes in en rond IJsselstein

De omgeving van IJsselstein is prachtig en het waard om te ontdekken. Dat kun je goed met de fiets doen en al fietsend kom je langs de leukste plekjes van ons stadje. Laat je verrassen door alles wat je onderweg tegenkomt: weids polderlandschap, hotspots in de omgeving en historische bezienswaardigheden. 

De leukste fietsroutes in IJsselstein 
Fiets door de binnenstad en de verschillende wijken van IJsselstein. Bij UIT in IJsselstein | Tourist Info zijn diverse fietsgidsen en -plattegronden te koop om het buitengebied van IJsselstein en het Groene Hart te ontdekken. Je kunt natuurlijk ook je eigen route samenstellen met behulp van een fietsknooppuntenkaart.  

Fietsroutes

Oude Ambachten fietsroute 
Deze fietstocht van 53 km voert je langs oudhollandse ambachten bij o.a. de molenaar van Korenmolen De Windotter in IJsselstein en de kaasmakers van Bodegraven. Enthousiaste gidsen vertellen je alles over het ambacht kaasmaken en nemen je mee naar de kaasopleg waar nog steeds kazen rijpen. Onderweg kun je genieten van de ongekende charme van het Groene Hart.  

Bekijk de fietsroute

Wil je meer zien van de ambachten? Onderneem dan eens de meerdaagse ambachtenroute. Ook aan kinderen laten we graag zien welke ambachten er in de regio van generatie op generatie doorgegeven worden. Deze vind je in het ‘Ambachten Paspoort’. 

Hollandse ambachten in de regio

 

Rondleidingen op de fiets 
Met Bike Tours IJsselstein ben je verzekerd van een interessant fietsuitstapje. Fiets mee langs het historische verleden en de recente geschiedenis van het mooie IJsselstein. Een fietstocht duurt zo’n 2,5 uur en je fietst langs de highlights, stopt her en der voor leuke wetenswaardigheden en je houdt een gezellige pauze in het park.  

Meer weten?

Fietsen voor je eten 
Hoe leuk is het niet om bij verschillende unieke adresjes de lekkerste streekproducten te halen. Wij noemen dat ‘fietsen voor je eten’. Die manier van boodschappen doen heeft twee voordelen. Het is een goede manier om meer te bewegen, om gezond eten in huis te halen en je ondersteunt ook onze lokale ondernemers. Op vrijdag kun je ook langs de markt fietsen voor food en non-food producten. 

Fietsen voor je eten

Fiets huren  
Heb je zelf geen fiets mee? Geen probleem. Bij Hotel Epping in de binnenstad of bij Fietspecialist Panoven kun je een fiets huren. Dan is alles snel geregeld om op pad te gaan.   

Fietsverhuur

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein