dji-0439-goed.jpg
Nieuws

Fotowedstrijd IJsselstein 2019

De ‘Momenten van leven Fotowedstrijd IJsselstein 2019’ is vandaag van start gegaan. De jury kwam voor het fotomoment bijeen op een unieke plek in de Gemeente IJsselstein, namelijk... bovenin de kroon van de spits uit de Amsterdamse School van de renaissance Pasquilini-toren van de Oude Sint-Nicolaaskerk, op 60 meter hoogte.

Het thema dit jaar is: Verrassend IJsselstein
Uniek aan deze editie is dat er ook een subthema is, te weten: Mobiliteit. Burgemeester Patrick van Domburg, juryvoorzitter van de wedstrijd, roept iedereen op op zijn mobieltje of fototoestel te pakken en aan de slag te gaan: “IJsselstein is meer dan het fotograferen waard. Wij laten ons als jury graag verrassen!”. Bekijk ook de oproep van de burgemeester op 60 meter hoog: 

Volgens organisator Martin Planken kijkt de jury er nu al naar uit om te jureren: “IJsselstein is een parel in het Groene Hart en blijft je verrassen. Wat betreft het thema Verrassend IJsselstein zien de juryleden, hoe kan het ook anders, graag verrassende foto’s binnenkomen. Maak bijvoorbeeld een verrassend stadsportret. Die kan de schoonheid van de stad, inclusief haar inwoners en bezoekers, op creatieve wijze onthullen. Daarin mag de stad en desgewenst ook de mens zelf figureren.”

Mobiliteit als subthema
Een subthema is uniek in de historie van de fotowedstrijd. In samenwerking met de gemeente IJsselstein is het subthema Mobiliteit gelanceerd. Planken: “Kan jij met een (herkenbaar) beeld tonen waar de kansen en uitdagingen in onze stad liggen voor de mobiliteit van nu en de toekomst? Wij zijn benieuwd naar jouw creativiteit!”. We leven in een tijdperk van sociale media en selfies. We zijn sociale wezens en laten in groten getale aan anderen zien: hier ben ik aan het genieten, dit ben ik. Vaak zetten we onszelf op de foto. Planken: “Je zou je camera bij wijze van spreken nog wat vaker om kunnen draaien. Zet jouw omgeving bijvoorbeeld op de foto terwijl je onderweg bent vanuit huis naar school, je werk of je club. Of tijdens het winkelen, relaxend met een hapje of drankje, het sporten, terwijl je met je hobby bezig bent of tijdens je werk.”

Deelnemen
Lever je mooiste foto in via de website van Fotowedstrijd IJsselstein. 

Jury 2019
De jury wordt voorgezeten door Burgemeester Patrick van Domburg en bestaat verder uit Bart Rietveld, Bernadet de Prins, Marieke Gaymans, Mark Van Der Zouw, Peter Vos en Martin Planken

Inzendingen worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria. Bij de technische beoordeling wordt onder andere gekeken naar compositie, perspectief, licht en kleur. Bij de meer artistieke beoordeling wordt mede gekeken naar originaliteit, creativiteit, sfeer en verbeeldingskracht.

12e editie
Fotowedstrijd IJsselstein wordt dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd. Momenten van leven, Uit in IJsselstein, Zenderstreeknieuws IJsselstein Lopik, Museum IJsselstein, Restaurant Rivers Marnemoende en Topshelf Media ® zijn partners van de wedstrijd.

Dank gaat uit naar de leden van het Comité van Aanbeveling, te weten burgemeester Patrick van Domburg, Bert Murk, onbezoldigd directeur van Museum IJsselstein en Tjerk Duinstra, notaris bij Blokhuis en Duinstra Notariskantoor

Prijzen
Te winnen valt onder andere een rondvlucht boven IJsselstein, waarbij je opstijgt vanaf vliegveld Hilversum en een splinternieuwe Cortina fiets van 600 euro, aangeboden door Van Ekeris Tweewielers. Kijk voor meer prijzen op de website.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Fotowedstrijd IJsselstein met ruim 7.000 abonnees. Dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein