grootste-kerstboom-sem-van-der-wal-sw-0807.jpg
Nieuws

De Grootste Kerstboom gaat weer branden

Zaterdag 8 december, even over half negen ‘s avonds. Dan gaat De Grootste Kerstboom in IJsselstein weer aan. De voorbereidingen voor de 20ste ontsteking verlopen voorspoedig. De fonkelnieuwe lampen zijn uitgebreid getest en het draaiboek voor de ontsteking ligt klaar. Niemand minder dan Glennis Grace is dit jaar de hoofdact van het ontstekingsevenement.

Er is veel gebeurd sinds vorig jaar toen één dag voor de ontsteking een blikseminslag onherstelbare schade aanrichtte. Dit voorjaar kon de organiserende stichting Grootste Kerstboom starten met de ontwikkeling van nieuwe verlichting. Inmiddels liggen er 120 nieuwe lampen klaar om te stralen. Dankzij de steun van lokale ondernemers en -instanties, sponsoren en duizenden donateurs zijn de jaarlijkse kosten voor het inhijsen en de ontsteking van de verlichting gedekt.

Hoofdsponsor LEDVANCE zorgde voor professionele OSRAM HQL LED-lampen als basis voor de nieuwe verlichting. Specialisten van hoofdsponsor Ampco Flashlight Rental hebben samen met een groep enthousiaste vrijwilligers voor een passende armatuur gezorgd. Hierdoor is de Grootste Kerstboom bij goed weer vanaf tientallen kilometers afstand te zien. Evenals voorgaande jaren zijn Alticom en Volker Wessels Telecom eveneens hoofdsponsor.

Voorzitter Mieke Kromwijk van de stichting De Grootste Kerstboom: “De boom leeft bij heel veel mensen binnen en buiten de regio. Dat is dit jaar opnieuw gebleken. Wij zijn heel blij met de hulp die we hebben gekregen. Nog even en de verlichting gaat weer aan. We hebben er veel zin in.”

In 1992 onderging de Gerbrandytoren voor het eerst een Kerst-metamorfose. De Grootste Kerstboom brandt continu van zaterdag 8 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019. 

Ontstekingsprogramma met Glennis Grace 

Het ontstekingsevenement begint dit keer wat later dan tot nu toe gebruikelijk. Zo heeft het publiek meer tijd om vooraf van de IJsselsteinse Kerstmarkt te genieten Het programma begint om kwart voor acht met gezellige muziek van DJ Silvan, gevolgd door een optreden van de IJsselsteinse zanger Dennis Baars. De Dansgroep Jos Dolstra danst in de aanloop naar de ontsteking. De officiële druk-op-de-knop is om tien over half negen. Zodra de Grootste Kerstboom weer volledig straalt, rond kwart voor negen, betreedt Glennis Grace het podium. De komst van de ‘America’s Got Talent’ finaliste is mogelijk gemaakt door een sponsorbijdrage van de Plus supermarkten in IJsselstein. Nadere details volgen en worden onder andere gepubliceerd op de website en Facebookpagina’s van de organisatie: www.degrootstekerstboom.nl en www.facebook.com/degrootstekerstboom.

Kerstmarkt in IJsselstein

BIZ IJsselstein organiseert zoals ieder jaar een kerstmarkt rondom de ontsteking. Naast de vele kramen met cadeau- en kerstartikelen, is er genoeg te vinden voor de inwendige mens. De kerstmarkt vindt plaats in de winkelstraten, op het Basiliekpad en de Overtoom in IJsselstein. De Overtoom wordt ingericht als foodplein. Voor de kinderen zijn er op diverse locaties leuke attracties en activiteiten. De kerstmarkt is op zaterdag 8 december open van elf uur ’s morgens tot negen uur ’s avonds en op zondag 9 december van twaalf tot vijf ’s middags.

Foto: Sem van der Wal, www.semvanderwal.nl

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein