grootste-kerstboom-lidi-oepts-hutter-.jpg
Nieuws

Grootste Kerstboom voor 23e keer aan

Zaterdag 11 december om half acht ’s avonds gaan de lampen van de Grootste Kerstboom in IJsselstein voor de 23e keer aan. De in kerstverlichting gehulde Gerbrandytoren is tot en met donderdag 6 januari 2022 te bewonderen.

Ontsteking
Evenals vorig jaar is het ontstekingsfeest op het Podiumterrein in IJsselstein vanwege Corona geschrapt. Voorzitter Mieke Kromwijk van het bestuur van de stichting De Grootste Kerstboom: “We zijn natuurlijk heel blij dat de boom ook dit jaar brandt. Daar hadden we graag weer eens een feestje voor de regio van gemaakt, als bedankje voor ieders bijdrage. In de afgelopen maanden hebben we de mogelijkheden voor een veilig en verantwoord ontstekingsfeest serieus onderzocht en daarbij veel medewerking gekregen van de gemeente IJsselstein en evenementenbureaus. Even leek het te gaan lukken maar inmiddels is de Corona-situatie zodanig dat wij het als bestuur niet verantwoord vinden om het evenement door te laten gaan.”

De ontsteking zal online te zien zijn in een korte live verbinding op www.degrootstekerstboom.nl en www.facebook.com/degrootstekerstboom. Details volgen binnenkort.

 

 

Lampen worden binnenkort opgehesen

De technische voorbereidingen voor de ontsteking verlopen voorspoedig. De 120 Osram HQL ledlampen zijn inmiddels uit hun zomerslaap gehaald en gecontroleerd. De verlichting wordt vanaf dinsdag 23 november in de Gerbrandytoren gehesen. Professionals van Volker Wessels Telecom en Ampco Flashlight Rental zullen deze klus klaren, geholpen door een groep enthousiaste vrijwilligers. Bij harde wind of mist kan er niet gehesen worden, maar de technici gaan er voor zorgen dat de lampen ruim op tijd klaar zijn voor gebruik.

 

Extra financiële uitdaging

Duizenden donateurs en tientallen vrienden en sponsoren zorgden ook dit jaar dat de lampen kunnen branden. Corona en sterk toenemende kosten vormen wel een extra financiële uitdaging. Mieke Kromwijk: “Het lukt gelukkig nog iedere keer om de jaarlijkse kosten te betalen. Maar we moeten ook naar de toekomst kijken en reserves opbouwen voor onderhoud en vervanging van de verlichting. We hebben bedrijven en winkeliers die ons trouw steunen een hogere bijdrage gevraagd en diezelfde vraag stellen we aan onze donateurs. Het zou mooi zijn als vaste donateurs hun bijdrage wat kunnen verhogen maar ook extra eenmalige donaties zijn meer dan ooit welkom om de noodzakelijke investeringen te kunnen blijven doen.”

Op de website www.degrootstekerstboom.nl is te zien wat de donatiemogelijkheden zijn.

Foto: Lidi Oepts-Hutter

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein