hart-wenskaart-hart-onder-de-riem-voor-ijsselstein-voorkant-jpeg.jpg
Nieuws

Hart Onder De Riem Voor IJsselstein

Het is geen overbodige luxe om elkaar in IJsselstein en daarbuiten een hart onder de riem te steken. ‪Het aantal – door de GGD gemelde – overledenen uit IJsselstein, die positief getest waren op aanwezigheid van covid-19, bedraagt 32, aldus burgemeester Patrick van Domburg op zijn Facebook pagina. De stad is hiermee een zwaar getroffen gemeente.

Martin Planken, voorzitter van Stichting Fotowedstrijd IJsselstein: “Onze Baroniestad is zwaar getroffen en we hebben helaas veel overleden inwoners te betreuren. Mijn gedachten gaan allereerst uit naar de nabestaanden. Ik wens hen heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Menigeen kan in deze tijd een hart onder de riem gebruiken. Denk aan de nabestaanden van de in IJsselstein overleden mensen. De zorgmedewerkers die zich een slag in de rondte werken. De vele ondernemers in IJsselstein die hun deuren verplicht moe(s)ten sluiten. Die maar mondjesmaat open mogen of kunnen. Ondernemers die zien verdampen wat zij in vele jaren hebben opgebouwd. Iedereen kent wel iemand die je sterkte wilt wensen. Vanuit die gedachte is het “Hart Onder De Riem Voor IJsselstein” initiatief ontstaan. Op 20 mei 2020 ontvangt elk huishouden in IJsselstein een wenskaart, zie het voorbeeld hierboven.” 

Achtergrond
Het initiatief begon met het idee om ansichtkaarten uit het archief van Stichting Fotowedstrijd IJsselstein te doneren aan de inwoners van IJsselstein. Zie de foto hieronder voor de betreffende kaarten. Planken”: De ansichtkaarten wilden we graag doneren aan de IJsselsteinse samenleving, om IJsselstein als het ware een hart onder de riem te steken. We kwamen echter een paar duizend kaartjes tekort om elk huishouden een kaart aan te bieden. Zo ontstond het idee om een speciale wenskaart te ontwerpen. Voor elk huishouden één.”

Partners
Het wenskaarten initiatief is mede mogelijk geworden door de partners die het initiatief een warm hart toedragen, zie de bedrijven op deze pagina. Planken: “IJsselstein is een stad waar je elkaar support. Juist in deze tijd. Met het wenskaartje kun je een ander een hart onder de riem steken. Zowel binnen als buiten de stadsmuren. Alfa Accountants uit IJsselstein overziet het initiatief van de stichting financieel. Zij zullen een openbare verklaring uitbrengen over de besteding van de middelen die de partners bijeen hebben gebracht."'

50.000 wenskaarten
Alle plusminus 14.000 huishoudens in IJsselstein ontvangen op 20 mei 2020 de wenskaart, samen met de bezorging van Zenderstreeknieuws. De huishoudens die een NEE/NEE sticker hebben, kunnen een kaart ophalen op diverse punten in IJsselstein.

Voor de huis-aan-huis bezorging via Zenderstreeknieuws en de ophaalpunten worden 20.000 wenskaarten gedrukt. Supermarkten Jumbo A. Langerak Achterveld en PLUS J. Schimmel en hebben beide 15.000 extra wenskaarten besteld, om cadeau te doen in de supermarkt. Daarmee komt het totaal aantal wenskaarten op 50.000.

Winactie Hart Onder de Riem
Vanaf woensdag 20 mei 2020 kun je deelnemen aan de winactie en kans maken om mooie prijzen, voor een ander, via het deelnameformulier dat dan onderaan deze pagina van de website van Fotowedstrijd IJsselstein te vinden zal zijn!

Baron van IJsselstein in het hart van de wenskaart
Het hart is opgebouwd uit 100 verschillende foto’s. Daarvan hebben er 98 deelgenomen aan voorgaande edities van Fotowedstrijd IJsselstein, tussen 2003 en 2019. De resterende twee foto’s zijn twee portretfoto’s. Op de ene portretfoto staat de baron van IJsselstein en op de andere zijn vrouw. Wie de baron van IJsselstein is? Dat is onze koning Willem Alexander. De Nederlandse koning voert de adellijke titel baron van IJsselstein. Zie ook Titels Nederlandse koninklijke familie. Onze koning en koningin sieren dus de wenskaart.

 
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein