fas5200-low-res.jpg
Nieuws

Het Zendstation opent deuren

Tijdens het landelijke open monumentenweekend op 11 en 12 september 2021 zet Het Zendstation zijn monumentale deuren nog één keer voor iedereen open. Liefhebbers van de historie van het uitzenden van radio in Nederland, van bijzondere gebouwen in Dudok-stijl, maar ook liefhebbers van kunst zijn van harte welkom.

Kunstcafé IJsselstein
In samenwerking met Het Kunstcafé uit IJsselstein wordt een veelzijdig programma ontwikkeld. Het Kunstcafé is een lang bestaand samenwerkingsverband van een groep kunstenaars uit IJsselstein. Tijdens het open monumentenweekend zal de twee jaarlijkse expositie van Het Kunstcafé plaatsvinden in het monumentale Zendstation: KiHZ (Kunst in Het Zendstation).

Thema 'Mijn monument is jouw monument'
Het thema van de nationale monumentendag 2021 is ‘inclusie’ met de slogan ‘mijn monument is jouw monument’. Een vrije vertaling van ‘Mi casa, Su casa’, waarbij gastvrijheid en openheid centraal staan. De kunstenaars gaan bij het ontwerpen van de expositie uit van de mogelijkheden die het iconische Zendstation biedt voor individuele en samenwerkende kunstenaars. Een aantal kunstenaars verbindt hun collecties aan het landelijke thema en presenteert deze in stijlkamers, ruimtes in ruimtes en een wunderkammer.

Bekijk het programma

Naast de kunstexpositie wordt ook een programma met lezingen door gastsprekers samengesteld waarbij er aandacht is voor de historie van het gebouw. Aan het einde van de tour door het gebouw is een café waar diverse drankjes en versnaperingen te verkrijgen zijn. Voor iedereen die na het bezoeken van het hoofdgebouw nog niet genoeg heeft is ook de atoombunker opengesteld. Waar een expositie over het zendverleden is te zien.

Openingstijden 
In verband met de geldende Coronamaatregelen is reserveren verplicht. Dit is mogelijk via de landelijke site van de Open Monumentendag via deze link.

Meer informatie over openingstijden, geldende maatregelen, het programma en de deelnemende kunstenaars op de speciale webpagina Open Monumentendag of sociale media van het Zendstation.

Reserveer hier je tickets

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein