20211027-154513.jpg
Nieuws

Hollandse IJsselpad wordt icoonroute

Het Hollandse IJsselpad is een bekend en populair wandelpad. Op woensdag 27 oktober gaven de burgemeesters van het Platform De Utrechtse Waarden (gemeenten Montfoort, Oudewater, Lopik en IJsselstein) en de hoogheemraad van Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden het startschot voor de ontwikkeling van een icoonroute binnen het wandelroutenetwerk. De route is komend voorjaar klaar.

Icoonroutes binnen het wandelroutenetwerk
In de provincie Utrecht zijn een aantal specifieke wandelroutes en wandelpaden die als ‘icoonroute’ apart benoemd kunnen worden binnen het wandelroutenetwerk. Als bestaand voorbeeld het beroemde Kromme Rijnpad, dat in 2020 onderdeel werd van het nieuwe wandelroutenetwerk in de Kromme Rijnstreek.

Het Hollandse IJsselpad wordt begin 2022 in twee richtingen gemarkeerd binnen het wandelroutenetwerk. Hierbij worden de bestaande palen van het wandelnetwerk gebruikt om verrommeling in het landschap te voorkomen. De uniforme bewegwijzering volgt de knooppunten. Deze zijn herkenbaar aan de oranje schildjes met blauwe cijfers en pijlen. 

Het Hollandse IJsselpad
Het Hollandse IJsselpad biedt wandelaars een mooie, meerdaagse wandeltocht van 37 km door het Groene Hart. De tocht voert via de vestingsteden IJsselstein, Montfoort en Oudewater naar Gouda. De route volgt grotendeels de oude jaagpaden langs de Hollandse IJssel en gaat door authentieke boerenlandschappen en vogelrijke natuurgebieden.

Voor de route wordt een speciale webpagina ingericht met daarop o.a. een kaart van de route, start- en eindpunten, interessante bezienswaardigheden langs de route en lokale wandelommetjes die aansluiten op het doorgaande wandelpad. Zie www.hollandseijsselpad.nl

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein