ijsselstein-schoon5-eike-michler-.jpg
Nieuws

Honderden vrijwilligers maken IJsselstein schoon

Op zaterdagmiddag 23 maart vond de eerste editie van IJsselstein Schoon plaats. Ruim 250 vrijwilligers bundelden hun krachten voor een grote schoonmaakactie rond de Hollandse IJssel. De actie leverde in een paar uur tijd een grote berg afval op en een nog mooier IJsselstein.

Na een gezamenlijke aftrap gingen de vrijwilligers met knijpers en vuilniszakken op pad om het zwerfafval rond de Hollandse IJssel en stadsgracht op te ruimen. Ook werden boten ingezet om afval uit het water te halen. De oogst van zeven kilometer struinen van gracht tot IJsseloever bestond uit onder andere een winkelwagen, twee meubelstukken, drie RMN karren zwerfafval, vier blokken piepschuim, vijf flinke takkenbossen, zes oude fietsen, 50 lege flessen en 150 vuilniszakken vol zwerfvuil. De gevonden fietsen worden weer gebruikt voor een kunstproject van Museum IJsselstein. 

Over IJsselstein Schoon
De succesvolle schoonmaakactie is een initiatief dat ontstond op een vaarttochtje dat Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden organiseerde voor gemeentebestuurders aan de Hollandse IJssel. Daar werd de problematiek van zwerfvuil, verzakkingen van oevers en overhangende takken waargenomen en de mogelijke gevolgen voor de pleziervaart. De verschillende eigenaren van de oevers in IJsselstein maken een gezamenlijke aanpak hiervan complex.

In samenwerking met Kiwanis IJsselstein en Stichting Enjoycleaningup werkten verscheidende organisaties en bedrijven mee in de voorbereiding en bij de uitvoering van IJsselstein Schoon. Met dit project willen de organisatoren samen met Stichting Stadsmarketing de stad IJsselstein landelijk op de kaart zetten en laten zien dat deze stad een mooie plek is om aan te meren voor recreanten die per boot over de Hollandse IJssel varen. Meer informatie: IJsselsteinSchoon.nl

Foto's: Eike Michler

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein