07-winnaar-fotowedstrijd-ijsselstein-2018-casperina-van-t-pad-marnemoende-bij-ochtendlicht-hoge-resolutie.jpg
Nieuws

Honderden vrijwilligers gezocht voor IJsselstein Schoon

Op zaterdagmiddag 23 maart vindt de eerste editie van IJsselstein Schoon plaats. Vrijwilligers gaan massaal aan de slag om de Hollandse IJssel schoon te vegen voor het zomerseizoen. Organisaties, verenigingen, bedrijven en betrokken inwoners kunnen een stukje van de rivier in de vorm van een donatie en/of als vrijwilliger adopteren. Het schoonmaaktraject loopt van Cals College tot Sportpark IJsseloever. Ook wordt de stadsgracht meegenomen. Met dit project willen de organisatoren samen met Stichting Stadsmarketing de stad IJsselstein landelijk op de kaart zetten en laten zien dat deze stad een mooie plek is om aan te meren voor recreanten die per boot over de Hollandse IJssel varen.

IJsselstein Schoon
IJsselstein Schoon is een initiatief dat ontstond op een vaarttochtje dat gemeente IJsselstein met het waterschap De Stichtse Rijnlanden organiseerden. In samenwerking met Kiwanis IJsselstein en Stichting Enjoycleaningup werken verscheidende organisaties mee in de voorbereiding aan dit project of verlenen hun medewerking: sloepen van Jachthaven Marnemoende, schippers van Yselvaert, veiligheid van Reddingsbrigade IJsselstein, maatschappelijke stages van Cals College en Anna van Rijn College, ervaring van Groen Platform IJsselstein en Klimaatneutraal IJsselstein en promotie door Stichting Stadsmarketing IJsselstein. Ook gemeente IJsselstein, Reinigingsbedrijf Midden Nederland en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden zijn betrokken. Zo faciliteren zij onder andere de bijeenkomsten en groot en klein materiaal voor het afvoeren van afval en stelt het Hoogheemraadschap een boot beschikbaar. Daarnaast hebben aan de Hollandse IJssel gelegen bedrijven op verschillende manieren hun medewerking toegezegd. 

IJsselstein viraal
De organisatie wil met deze grote voorjaarsschoonmaak in IJsselstein viraal gaan. Heel Nederland mag zien dat de stad klaar is om bezoekers te ontvangen voor het komende toeristenseizoen. Het streven is dat op iedere kilometer 200 vrijwilligers actief zijn over zeven kilometer lengte en dat zo’n 1.400 vrijwilligers massaal naar de drone zwaaien om bezoekers te verwelkomen.

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor deze actie op IJsselsteinschoon.nl. Op deze website is ook meer informatie te vinden over dit gezamenlijke initiatief.

Fotocredits: Casperina van’t Pad (deelnemer Fotowedstrijd IJsselstein 2018)

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein