ger180624130565-1.jpg
Nieuws

Horeca open vanaf 1 juni

Maandag 1 juni stipt 12.00 uur kunnen IJsselsteinse terrassen weer open. De gemeente heeft voor de Benschopperstraat, Utrechtsestraat, Weidstraat en IJsselstraat 12 aanvragen binnengekregen voor een tijdelijke uitbreiding van terras. Deze aanvragen zijn allemaal toegekend. 2e Pinksterdag heten horecaondernemers hun klanten weer welkom op hun terrassen, die zijn afgestemd op de 1,5 meterregel. 

Er geldt voor een terras buiten geen maximum aantal bezoekers. Wel moet iedereen aan een tafeltje zitten en geldt de 1,5 meter afstand voor bezoekers die geen gezin vormen. Daardoor zouden horecaondernemers minder gasten ontvangen en daarom heeft de gemeente voor terrassen meer ruimte gegeven.

Wethouder Kees Geldof: “We hebben samen met de horecaondernemers eraan gewerkt om de heropening van de terrassen zo goed mogelijk te laten slagen. We vinden het als college belangrijk dat wij de horecaondernemers ruimte geven in deze moeilijke tijd. We willen daarom zo creatief en flexibel mogelijk omgaan met de verzoeken van ondernemers voor uitbreiding van hun terras. Daarnaast berekent de gemeente geen kosten voor een ondernemer die in de openbare ruimte een terras heeft. Ook niet als ze tijdelijk willen uitbreiden."

Meer informatie
IJsselsteinse horecaondernemers die hun terras willen uitbreiden kunnen een plan indienen. De checklist en meer informatie is te vinden bij ondernemers

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein