vlag-75-jaar-bevrijding-ijsselstein-v2-pagina-1-1-.jpg
Nieuws

IJsselstein 75 Bevrijd

Op 5 mei staan we stil bij de bevrijding, 75 jaar geleden. De afgelopen maanden is de werkgroep 'IJsselstein 75 jaar Bevrijd' druk bezig geweest met het samenstellen van een programma. In verband met het coronavirus zijn de geplande activiteiten geannuleerd. Elementen uit het programma zullen op een later moment dit jaar worden uitgevoerd. Opdat wij niet vergeten. 

Dit jaar staan we alleen, maar toch samen, stil bij IJsselstein 75 jaar Bevrijd. Iedereen kan van huis uit meedoen. 

Vlaggen voor IJsselstein 75 jaar Bevrijd
Met de Zenderstreeknieuws van 29 april worden per huishouden speciale 'IJsselstein 75 jaar Bevrijd vlaggetjes' verspreid. De oproep is om deze vlag, als teken van saamhorigheid, voor je raam te zetten. Vrijheid heeft door de omstandigheden een diepere betekenis gekregen. Laten we hieruit komen met nog meer reden om de vrijheid en het leven te vieren. Dat doe we niet alleen, dat doen we samen!

Op 5 mei wordt Nederland, net als ieder jaar, opgeroepen om de gehele dag de vlag uit te hangen.

THUISTIPS op 5 mei

Bewonder Bezet & Vrij
Museum IJsselstein toont, in samenwerking met de Historische Kring IJsselstein, foto’s, film
en verhalen uit de periode 1939 - 1945 in Bezet & Vrij. De tentoonstelling 'Bezet en Vrij' bestaat uit 3 onderdelen: een expo, een film en een tour

Film Vrijheid en Bevrijding
IJsselsteiners vertellen over hun beleving bij ‘Vrijheid en Bevrijding’. Een film met een mooi gedicht, een persoonlijk verhaal en gedenkwaardige herinneringen. Wat betekent vrijheid voor jou? Bekijk hier de film over 75 jaar vrijheid in IJsselstein.

Sta online stil bij Bevrijding
Ook op 5 mei zijn we dit jaar thuis en kunnen we op televisie of online kijken naar bijvoorbeeld het 5 mei-concert in de avond.  

Deel verhalen met familie en vrienden 
Ook je familie zal diverse verhalen kennen over oorlog, vrijheid en bevrijding. Op deze dag kun je stilstaan bij deze verhalen; met je gezin thuis of videobellend met familie en vrienden. 

Foto's: voorzijde en achterzijde vlaggetjes IJsselstein 75 jaar Bevrijd

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein