vesting-ijsselstein-bron-foto-collectie-historische-kring-ijsselstein--2.jpg
Nieuws

IJsselstein staat in de Top 50!

Steden met dikke muren, omarmd door een groene ster van stadswallen en met een beetje geluk met wat oude kanonnen naast de stadspoort … Van dat soort vestingsteden heeft Nederland er meer dan 160. Stuk voor stuk zijn de steden versterkt tussen de 15de en 18de eeuw om de vijand buiten de poort te houden. IJsselstein is er één van!

Verkiezing van de ANWB
De ANWB heeft een verkiezing gehouden om de mooiste vestingsteden te kiezen. Deze vestingsteden hebben allemaal een beschermd stadsgezicht, met duidelijk aanwezige wallen, muren en/of poorten, met niet meer dan 40.000 inwoners en een duidelijke, stedelijke structuur. Ook van belang zijn de recreatieve mogelijkheden. Aan al deze eisen voldoet IJsselstein natuurlijk!

Bedankt voor jouw stem!
Via sociale media hebben we IJsselsteiners gevraagd om te stemmen en dat heeft geholpen. IJsselstein is gekozen tot een van de vijftig mooiste vestingsteden. Dat betekent dat ons stadje pronkt in het nieuwe boek van de ANWB. En verder? De stemming bepaalt welke steden eindigen in de top 5 mooiste vestingstadjes. Een deskundige jury kiest hieruit de stad die zich Allermooiste vestingstad van Nederland mag noemen. De top 5 staat in oktober in de Kampioen mét tips voor wandelroutes. Of IJsselstein hier ook bij hoort, blijft nog even spannend. 

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein