top-ponthoeve-by-manja-herrebrugh.jpg
Nieuws

Ik Fiets Puzzeltocht

Van midden juli tot oktober heeft Ik fiets in samenwerking met Routebureau Utrecht drie leuke puzzelfietsroutes uitgezet. De fietsroutes (hier te downloaden) staan vol met leuke informatie, weetjes en vragen over de omgeving. Je kunt overal op de route starten. De drie routes zijn +- 40 kilometer lang. Download je de Ik fiets app? Dan krijg je een voucher voor een gratis drankje bij één van de horecagelegenheden
op de route.

Hoe werkt het?
Mensen die een leuk, actief dagje uit willen kunnen de Ik fiets puzzelroutes fietsen. De PDF met de route en bijbehorende informatie en vragen zijn te downloaden op de Ik fiets website. Ook kunnen fietsers de Ik fiets app downloaden, waarmee nieuwe appgebruikers een voucher krijgen om bij een horecagelegenheid op de route een gratis drankje (frisdrank, koffie, cappuccino of thee) te nuttigen. Deze voucher krijgen zij direct na het aanmelden in de Ik fiets app. Deze actie geldt dus alleen voor nieuwe Ik fietsers. Laat de voucher zien aan het horecapersoneel en ontvang een gratis drankje (lees de voorwaarden op de voucher)!

De Ik fiets app
Met de Ik fiets app ontvang je spaarpunten voor al je gefietste kilometers. Deze kun je inwisselen voor leuke aanbiedingen, loterijprijzen of een donatie aan een goed doel. Ook kun je in de app meedoen aan verschillende uitdagingen waarmee je extra punten verdient.

Wanneer?
De Ik fiets puzzeltocht actie zal lopen vanaf midden juli tot oktober.

Welke routes zijn er?
In samenwerking met Het Routebureau Utrecht zijn er drie leuke, gevarieerde routes uitgezet:

Ik fiets … De Buitenplaatsen en Plassenroute!
De eerste route bevindt zich in het noordwesten van Utrecht en gaat door de Loosdrechtse plassen, Breukelen, Maarssen en Oud-Zuilen. De route is 36 km lang. Download je de Ik fiets app? Dan kun je bij Eetcafé De Otter een gratis drankje halen. Je zit hier heerlijk aan het water!

Ik fiets… De Ronde Venenroute!
De fietsroute door gemeente De Ronde Venen is 41 km lang en gaat door prachtige natuurgebieden. Fiets langs de Vinkeveense Plassen, forten en natuurgebied Botshol, en haal een gratis drankje (bij het downloaden van de Ik fiets app) bij De Strooppot in De Hoef.

Ik fiets… Kastelenroute het Groene Hart!
Fiets langs Montfoort, Kasteel Linschoten, Oudewater en IJsselstein tijdens deze +-40 km lange fietsroute. Fietsers die de Ik fiets app downloaden krijgen een voucher voor een gratis drankje bij Bagels & More in IJsselstein.

Over de campagne Ik fiets
Ik fiets is een activerende campagne om inwoners van de provincie vaker op de fiets te laten stappen. Voor de korte, routinematige ritten. Naar het werk, naar de sportvereniging, het winkelcentrum of school. Maar ook voor recreatieve doeleinden. Fietsen is ontspannend, plezierig, je blijft fit en hebt altijd een parkeerplaats.
Met een breed aanbod aan activiteiten worden verschillende doelgroepen verleid om vaker de fiets te
pakken en te blijven fietsen. De Ik fiets app beloond inwoners voor hun fietskilometers met leuke aanbiedingen en prijzen en op verschillende locaties in de provincie worden probeeracties voor e-bikes, e-bakfietsen en speed pedelecs aangeboden. Meer informatie is te vinden op www.ikfiets.nl.

Ga op pad met de Ik Fiets Puzzelroutes

 

Foto: TOP Ponthoeve by Manja Herrebrugh (via Routebureau Utrecht)

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein