Keobike fietscarrousel
Nieuws

Innovatief deelfietsconcept

Met de bus naar de stad en vervolgens op de fiets naar je eindbestemming. In IJsselstein is dat vanaf vandaag, woensdag 27 februari, mogelijk. De plaatsing van een fietscarrousel aan de Beneluxweg is, door een samenwerking met de gemeente IJsselstein, provincie Utrecht en vervoersmaatschappij Keolis Nederland, gerealiseerd. De deelfietsen (Keobikes) bieden reizigers die met de bus gaan de ideale mogelijkheid voor de first en last mile van hun reis.

foto boven: Wethouder Peter Bekker en Anja van Soelen, beleidsmedewerker Provincie Utrecht, zijn blij met de ingebruikname van de deelfietsen (KeoBikes).

Wethouder Mobiliteit Peter Bekker: “Wij willen graag dat de reiziger kiest voor het vervoermiddel dat het meest logisch is, en dat is zeker niet altijd de auto. De deelfiets maakt de keuze voor het Openbaar Vervoer (OV) gemakkelijker én de regio en IJsselstein nog beter bereikbaar met het OV. Daar zijn wij erg blij mee.” De carrousel met 12 fietsen is geplaats bij de bushalte Ewoud aan de Beneluxweg. Er is voor deze halte gekozen, omdat hij veel in- en uitstappers kent. Met name forensen voor de bedrijventerreinen Overoudland, Lagedijk en Panoven. De buslijnen 195 en 295 brengen reizigers in 25 minuten van Utrecht Centraal naar IJsselstein. Met de komst van de KeoBike is iedereen vanaf halte Ewoud nu ook binnen vijf minuten op het werk.

Het KeoBike concept
Regionale vervoerder Keolis Nederland is in 2016 op grote schaal gestart met het innovatieve deelfietsconcept KeoBike. Inmiddels zijn er 25 locaties en 290 KeoBikes, waarvan de meeste op de Veluwe staan. In de eerste helft van 2019 komen er nog eens 15 locaties en 160 KeoBikes bij. “We zien het om ons heen: mensen veranderen niet alleen in hun wijze van leven, recreëren en werken, maar ook in hun manier van reizen. Een reis is niet langer aan één modaliteit gebonden. Om relevant te blijven voor onze reizigers, zullen wij dus flexibel moeten zijn”, licht Cees Anker, Algemeen Directeur van Keolis Nederland toe. “KeoBike is vernieuwend, past bij de ontwikkelingen in de samenleving en bij onze visie op ketenmobiliteit.”

Digitale fietssleutel
Reizigers huren gemakkelijk en snel een fiets via de KeoBike app. Kosten voor een hele dag huur bedragen slechts € 3,-. Bij de carrousel lokaliseert de app de gereserveerde KeoBike. Nadat het nummer van de KeoBike op de app is ingevoerd, verandert de smartphone in een veilige, digitale fietssleutel. Met één druk op de knop wordt het slot geopend en fiets je weg. Uniek aan de KeoBike ten opzichte van andere deelfietsen is dat de fiets bij alle carrousels kan worden gehuurd en ingeleverd (www.keobike.nl).

Over Keolis Nederland
Keolis Nederland verzorgt met ruim 2200 medewerkers openbaar vervoer in Gelderland, Overijssel, Utrecht en Almere en op de treintrajecten Zwolle-Enschede, Zwolle-Kampen en Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. Met 700 bussen en 25 treinen vervoeren wij jaarlijks 45 miljoen reizigers. Wij werken hierbij vanuit twee intrinsieke waarden; duidelijk en ondernemend. Wij bieden uitstekend openbaar vervoer aan onze reizigers zodat zij veilig en comfortabel van A naar B reizen. Keolis Nederland  is een 100% dochteronderneming van de internationaal opererende mobiliteitsonderneming Keolis, die met 63.000 medewerkers openbaar vervoer verzorgt in 16 landen.

 

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein