Tekening van sparrenbomen in zon | Pixabay
Nieuws

Laat je kerstboom 'overzomeren'

IJsselstein heeft niet alleen de Grootste Kerstboom, maar natuurlijk ook heel veel kleintjes. Heb je een kerstboom met kluit? Die kun je volgend jaar opnieuw gebruiken. Een stukje groter, een stuk 'groener' en zonder prijskaartje!

Klimaatneutraal IJsselstein (KNIJ) heeft samen met de gemeente IJsselstein een terrein gevonden, waar de komende jaren kerstbomen kunnen logeren. Laat je kerstboom buiten 'overzomeren' en lekker doorgroeien. Het volgende kerstfeest kan hij dan opnieuw dienst doen.

Alleen voor bomen van inwoners van de gemeente IJsselstein.

Zo werkt het:

  • De eerste zaterdag na de jaarwisseling breng je je kerstboom en zet je hem samen met vrijwilligers van KNIJ in de grond.
  • Je boom krijgt een label met nummer en wordt zo gekoppeld aan jou als eigenaar.
  • Op de eerste zaterdag na 5 december haal je je boom weer op. Vrijwilligers van KNIJ helpen je hem uit de grond te halen.

Doe je mee?
Stuur een email naar kerstboom@knij.nl.

Je ontvangt dan het reglement. Dit reglement onderteken je (digitaal) en stuur je naar het vermelde emailadres. Daarmee ben je ingeschreven. 
Je gegevens worden alleen gebruikt voor de administratie van het kerstboomproject.

De gemeente stelt het terrein om niet beschikbaar. KNIJ regelt de administratie en organisatie.

Klimaatneutraal IJsselstein (KNIJ) is een inwonersinitiatief dat een platform biedt voor alle mooie initiatieven op het gebied van duurzaamheid in IJsselstein. De enthousiaste werkgroep voert zelf ook regelmatig projecten uit.

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein