basiliek-beklimming-uitzicht-daphne-hauer--3.jpg
Nieuws

Luisterverhalen over IJsselstein

IJsselstein is rijk aan verhalen

Ben je hier opgegroeid dan ken je ze misschien wel; die verhalen over IJsselstein die je opa of oma al vertelde... Maar hoe zit het precies met Fulco de Minstreel? Waarom is Kees de Aap de mascotte van ons Carnavalsfeest en wie is eigenlijk Maria van Eiteren? En wat is het verhaal achter de Grootste Kerstboom?

In een nieuwe podcastserie ‘Ontmoet IJsselstein’ hoor je alle ins en outs van deze verhalen. Podcastmaker Bas Heijkamp gaat op zoek naar die IJsselsteiners die er het fijne van weten en laat hen aan het woord in deze luisterverhalen.

In de eerste aflevering staat het verhaal van de Grootste Kerstboom ter wereld centraal. Het idee voor het verlichten van de Gerbrandytoren ontstond al 30 jaar geleden en aanstaande zaterdag gaan de lampjes in de toren voor de 24ste keer aan. Hoe het allemaal begon, wat er in de loop der jaren is veranderd, hoe mensen kijken naar de boom en hoe IJsselsteiners zich voelen bij het zien van deze Grootste Kerstboom, dat hoor je allemaal in de podcast op Spotify of via Apple Podcasts. 

Luister nu op Spotify

Luister via Apple Podcasts

In het Kontakt verscheen vandaag een mooi achtergrondartikel over de podcast van Stadsmarketing IJsselstein in samenwerking met de IJsselsteinse podcastmaker Bas Heijkamp. Lees het artikel hier.  

podcast-beeld-1080x1080-px.jpg

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein