magische-winterlanden-2.jpg
Nieuws

Nieuw: Magische Winterweilanden

Magische Winterweilanden

De stichting Mevrouw Klein Sprokkelhorst organiseert opnieuw een verrassend en uniek evenement voor IJsselstein. Op zaterdagavond 16 december is op 45 locaties aan de prachtig verlichte Achtersloot zinneprikkelende muziek, zang, theater, dans en vertellingen te horen en te zien. Het culturele veld van IJsselstein zal opnieuw laten zien hoe rijk en gevarieerd het aanbod van de stad is. Daarnaast zijn er verrassende optredens van artiesten van hoge kwaliteit uit de regio en het land. Zo zal harpist Joost Willemze optreden, nadat hij afgelopen zomer de prestigieuze Grachtenfestivalprijs won. Ook aanwezig zijn het filmorkest Stories of Imagination. En het verhaal van de IJsselsteinse Godslamp zal verteld worden. De avond zal herinneringen oproepen aan de sfeervolle Kerstavond van mevr. Klein Sprokkelhorst. Opnieuw in kerstsferen deze keer, maar in een nieuw jasje onder de titel magische Winterweilanden. De Achtersloot zal deze avond de mooiste straat van IJsselstein zijn. Het publiek wordt hartverwarmend ontvangen in hooibergen, stallen, huiskamer, zolders en buitenverblijven. Langs de route zijn diverse foodtrucks met warme drank en lekkers.

De stichting Mevrouw Klein Sprokkelhorst heeft als doelstelling toegankelijke evenementen voor het publiek te organiseren en een podium voor alle vormen van kunst van zowel professionele makers als vrijetijd kunstenaars. Kunst en cultuur geeft ruimte aan talent, onze gevoelens en aan wat mensen bezighoudt. Zij zorgt voor verbinding tussen bewoners en zijn van groot belang voor een open samenleving. Zij geeft karakter, creativiteit en kleur aan de stad. Historisch gezien heeft IJsselstein een uitzonderlijk rijk cultureel klimaat. Iets om trots op te zijn en te koesteren volgens de stichting. Ons motto: Cultuur met kwaliteit, ontmoeten en verbinden.

U kunt voorafgaand aan de avond tussen 17.00 en 19.00 uur bij diverse horecagelegenheden een kerstmenu eten. Magische Winterweilanden start om 19.30 uur en eindigt om 23.00 uur. Kleedt u warm aan en kom te fiets of te voet naar de locaties. De Achtersloot is die avond tussen 18.30 en 23.00 uur volledig gesloten voor auto’s. Verkeer van en naar Montfoort kan alleen via de IJsseldijk. Programma en routeflyers vindt u o.a. bij bibliotheek, theater, horeca en winkels. 

Programma

 

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein