de-spaanse-weg-300x300-800x800-1.jpg
Nieuws

Nieuwe e-bikeroute: 'De Spaanse Weg'

Spaanse Weg

Op de fietsroute ‘De Spaanse Weg’ volg je de voetsporen van het Spaanse leger. De fietsroute verbindt de steden, die aangehaakt zijn aan de route en die aangesloten zijn bij de vereniging van Nederlandse vestingsteden. De route vertelt het verhaal van het ontstaan van de Nederlanden tijdens de Tachtigjarige Oorlog. De totale route van Hulst naar Coevorden is maar liefst 525 kilometer lang en voert je langs 20 vestingsteden in Nederland. De route wordt aan elkaar verbonden door knooppunten en kun je dus ook in kortere afstanden rijden. 

Rondje IJsselstein

Zo kun je rond IJsselstein de route van 62,5 kilometer rijden. Deze route start bij het brandspuithuisje, op de hoek Eiteren/IJsselstraat. Volg vanaf hier de knooppunten, zoals aangegeven op het Rondje IJsselstein uit de waaier. Tijdens een rustpauze kun je ook nog iets lezen over de historie van onze stad.  

De e-bikeroute langs indrukwekkende (vesting)steden inclusief lokale rondjes (45-60 km) is te koop bij UIT in IJsselstein | Tourist Info

Meer informatie

 

Vereniging Nederlandse vestingsteden

De fietsroute ‘De Spaanse Weg’ is door de initiatiefnemer, vestingstad Groenlo (gemeente Oost-Gelre) in samenspraak met de vereniging van Nederlandse vestingsteden, ontwikkeld. Deze vereniging zet zich in voor het behouden van het culturele erfgoed in Nederland. Met hun passie voor de historie van de vestingsteden zorgen zij ervoor dat iedereen kan genieten van de charme van de vestingsteden en hun verdedigingswerken. Iedere stad vertelt haar eigen verhaal en ademt een unieke sfeer uit. Dit verleden kun je op veel plekken ontdekken, ervaren en in volle glorie aanschouwen.

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein