20240501-paardenlaan-angelique-van-lierop-lr.jpg
Nieuws

Nieuwe voorjaarsrondleidingen

UIT in IJsselstein introduceert in samenwerking met de Historische Kring IJsselstein twee nieuwe voorjaarsrondleidingen: de ‘Bomenwandeling’ en de ‘Wijkwandeling Nieuwpoort’. Op woensdagavond 15 mei wandel je langs de bomen in de buurt en ontdek je het belang van deze bijzondere bomen. Op dinsdagavond 21 mei leiden de stadsgidsen je rond in de wijk Nieuwpoort. 

Bomenwandeling
Rond de Oude Nicolaaskerk, in het  Kronenburgplantsoen en langs de Paardenlaan staan bomen van respectabele leeftijd. Waarom vind je die juist daar? En welke bomen zijn in de loop der tijd verdwenen? Honderd jaar geleden stal IJsselstein nog de show als ‘Stichtse Kersenstad’. Oude kersenboomgaarden heeft de stad niet meer. De openbare ruimte heeft wel een unieke fruitbomencollectie met een verrassende diversiteit aan 800 verschillende soorten appels en peren. Hoe zijn al die fruitbomen in IJsselstein terechtgekomen? IJsselstein kent vele monumentale bomen en groen van toen. Op woensdagavond 15 mei vertelt de stadsgids je er meer over tijdens een mooie wandeling langs en onder bomen.

De wandeling duur circa 1,5 uur en start om 19.30 uur vanaf de bibliotheek (Overtoom 7).

Wijkwandeling Nieuwpoort
Op dinsdagavond 21 mei vindt de eerste wijkwandeling plaats door de oudste naoorlogse wijk van IJsselstein, de Nieuwpoort. Tijdens deze rondleiding kom je meer te weten over het  Kloosterplantsoen, de Paardenlaan, de Lagere Technische School en de naoorlogse woningbouwplannen en wat er tussen 1945 en vandaag de dag is gebeurd.

Deze rondleiding start om 19.00 uur bij de monnik in Speeltuin Kloosterplantsoen (Anna van Burenpad 1) en duurt circa 2 uur.

Praktische informatie en aanmelden
Graag vooraf reserveren bij UIT in IJsselstein | Tourist Info via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen € 7,50 per persoon.

Meer informatie: www.inijsselstein.nl

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein