nummer-3-fotowedstrijd-ijssel-peter-van-haastrecht-een-andere-kijk-op-de-mast.jpg
Nieuws

Online Ontsteking

Op zaterdag 12 december gaat De Grootste Kerstboom in IJsselstein weer aan. RTV Utrecht brengt in samenwerking met de Stichting Grootste Kerstboom een speciale live TV én online uitzending: Schijn een lichtje op mij. Bekende en onbekende Nederlanders vertellen wat de ‘boom’ zo bijzonder maakt, we kijken mee tijdens het ophangen van de lampen en we maken een live verbinding naar de ontsteking. Schijn een lichtje op mij is te zien bij RTV Utrecht op televisie en online, zo kunnen we toch met zijn allen rond de kerstboom zitten dit jaar. 

Dat de boom belangrijk is voor bekende en onbekende inwoners van onze provincie blijkt wel uit de IJsselsteiners die vertellen waarom de kerstboom gewoon moet branden met Kerstmis, want Kerstmis zonder grote kerstboom is gewoon geen Kerstmis! Henk Westbroek zegt "Ik geniet altijd wel van het feit dat er lichtjes in branden” en voor Wolter Kroes geeft de kerstboom "het gevoel van liefde, Kerst en vooral van hoop!”. De boom heeft zelfs fans ver buiten Nederland, zo zijn er bijvoorbeeld donateurs in Australië die er voor zorgen dat de kerstboom ook dit jaar weer gaat branden.

Hoe krijg je eigenlijk al die lampjes in de boom? Je kunt meekijken met Maico van Rijnsoever die op eenzame hoogte (tot wel 367 meter) al 7 jaar lang met een team van enthousiaste collega’s  en vrijwilligers de boom aankleedt.

Schijn een lichtje op mij  is mede mogelijk gemaakt door Stichting Grootste Kerstboom en is zaterdag 12 december vanaf 17.00 uur live te zien op RTV Utrecht en duurt circa 25 minuten. Kun je niet thuis voor de buis zitten dan kun je vanaf iedere locatie live meekijken via RTV Utrecht en de Grootste Kerstboom. Na de uitzending is het programma terug te kijken via de gemist pagina op rtvutrecht.nl.

Foto: Peter van Haastrecht - Een andere kijk op de mast (Fotowedstrijd IJsselstein 2019)

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein